Terug

Volg Shownieuws

ZIEN: Dit is het eerste Songfestival-lied van 2021

ZIEN: Dit is het eerste Songfestival-lied van 2021

Nieuws

24 dec 2020, 13:44

Woensdagavond werd bekend wat het eerste nummer voor het aankomende Eurovisie Songfestival is geworden. De 'primeur' hiervoor gaat naar Albanië.

Zij hebben in een liveshow namelijk gestemd voor zangeres Anxhela Peristeri. Dat gebeurde tijdens de 59ste editie van 'Festivali i Këngës', de Albanese nationale finale.

Met het nummer Karma wist zij in de finale de meeste mensen te boeien en heeft daarmee haar ticket voor Rotterdam te pakken gekregen. Het lied is in de video hierboven te beluisteren.

Voorbereidingen volop bezig

Veel Nederlandse locaties laten zich graag zien tijdens het Eurovisie Songfestival. Meer dan vierhonderd plekjes hebben zich sinds de oproep van de organisatie twee weken geleden aangemeld. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt. Met de beste inzendingen worden de korte introductiefilmpjes tussen de liedjes, waarmee de 41 deelnemers worden geïntroduceerd, in elkaar gezet.

"Een hele mooie opbrengst waar absolute parels inzitten," laat 'Head of Show' Gerben Bakker weten. "Vanuit heel Nederland stromen de aanmeldingen binnen, vooral de provincies Zuid-Holland en Drenthe sturen fanatiek in. Zeeland blijft met enkele aanmeldingen wat achter, daar zouden we graag nog meer van willen zien. Ook vanuit de provincies Utrecht, Flevoland en Groningen zien we graag nog wat extra plekken aangemeld."

Locaties kunnen zich nog tot en met 31 december aanmelden. Bakker daagt Nederland uit om nog creatievere ideeën in te sturen. "Wat opvalt is dat het nu voornamelijk traditioneel historische en vaak landelijke plekken zijn die worden ingestuurd. Voor de uitzending in mei willen we ook juist het Nederland van nu laten zien. We hopen nog verrassend moderne of stedelijke plekken binnen te krijgen die Nederland laten zien als creatief en innovatief. En ook al hebben we het liefst een plek in de buitenlucht, als er gebouwen zijn die van binnen onverwacht bijzonder zijn, staan we hier ook voor open."

Het Eurovisie Songfestival vindt volgend jaar mei plaats in Rotterdam Ahoy. De introductiefilmpjes, de zogenoemde 'postcards', worden van tevoren in maart en april opgenomen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.