Terug

Volg Shownieuws

Zo gaat het met de zieke Emma Kok: die doorbrak bij André Rieu

Nieuws

29 dec 2023, 10:05

De 15-jarige Emma Kok blies het publiek omver toen zij het nummer Voilà mocht zingen tijdens de Vrijthofconcerten van André Rieu. Haar optreden ging viraal (zie video) en ook verschillende BN'ers steunden haar, maar tegelijkertijd kampt de zangeres met een vervelende ziekte.

Emma's grote droom om beroemd te worden is uitgekomen, maar ze worstelt wel met de ziekte gastroparese, wat ook wel maagverlamming wordt genoemd. Hierdoor moet zij 22 uur per dag aan een pomp zitten waardoor zij sondevoeding krijgt. "Dat succes maakt niet dat je minder ziek bent", vertelt zij aan het AD.

De ziekte kost de zangeres een hoop energie. "Ik heb een PEG-sonde, een slangetje bij mijn maag. Meestal merk ik daar niets van, soms jeukt het. Alleen bij het verwisselen, kan dat pijn doen."

De tiener vindt het belangrijk om haar ziekte te benoemen. "Hoewel ik in het begin bang was dat het alleen daarover zou gaan. Maar de laatste tijd gaat het gelukkig juist steeds meer over zingen. Wanneer ik van de pomp af ben, voel ik mij compleet vrij. Misschien dat ik daarom alleen gezonde spanning voel bij zulke grote optredens."

Reacties

De video van haar performance op YouTube heeft inmiddels al 32 miljoen bekijks. In het AD vertelt zij dat ze het "bizar" vindt dat ze zoveel reacties kreeg. "Zanger Antoon stuurde een heel lief berichtje: hij was trots op me. Net als andere artiesten, zoals Claude en Fred van Leer. Heel cool, zij zijn mensen van wie ik fan ben. Tegen wie ik een beetje opkijk."

Laatst waren haar vriendinnen komen kijken "bij de generale van de kerstconcerten die ik met André geef", vervolgt Emma. "Ze zeiden dat ze het zo grappig vonden dat ik ondanks alles gewoon Emma ben. Die normale Emma die ze altijd al kenden."

Over de grens

Emma had deze zomer ook buiten de grens succes. De zangeres, die met name bekend werd van haar winst bij The Voice Kids in 2021, zong samen met de Duitse zangeres Helene Fischer in Düsseldorf. Bekijk deze beelden hieronder.

Emma Kok (15) zingt samen met Helene Fischer (39)
1:48
Emma Kok (15) zingt samen met Helene Fischer (39)

‎Volg Shownieuws ook op WhatsApp!

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste entertainmentnieuws?

Volg dan nu het kanaal van Shownieuws op WhatsApp!

Volg Shownieuws!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.