Terug
Evenementen
14 jan 2022, 19:57
Vrijdagavond heeft weer een persconferentie plaatsgevonden over de coronamaatregelen. Waar op 18 december de aangekondigde maatregelen flink tegenvielen, ziet het er de komende tijd wat rooskleuriger uit, maar niet voor iedereen. Ook Bekend Nederland heeft de wijzigingen meegekregen en reageert daar dan ook op.
Zo schrijft volkszanger Frank van Etten op zijn Instagram-pagina dat hij woest is op de beslissingen en neemt Snollebollekes de regel over het aantal thuis te ontvangen gasten met een korreltje zout.
Naast Bekend Nederland, was de rest van Nederland vrijdagavond ook online volop in de weer. Voormalig voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, Ernst Kuipers, heeft zoals bekend het stokje overgenomen van Huge de Jonge. En ook de gebarentolk is letterlijk van het podium verdwenen. Irma Sluis was nu te zien vanaf een klein schermpje.
Op Twitter ging men dan ook flink los over deze veranderingen. Zo reageren diverse Twitteraars over gebarentolk Irma Sluis, die is 'weggezet' in een 'hokje'.
En de nieuwe minister van Volksgezondheid Welzijn & Sport, Ernst Kuipers, moest het volgens enkelen ontgelden, al waren sommigen ook erg te spreken over de opvolger van Hugo de Jonge.
ID&T
Evenementenorganisator ID&T is net als vele Bekende Nederlanders blij dat "vele lokale en regionale bestuurders de afgelopen dagen zijn opgestaan en het duidelijk niet eens zijn met de veel te beperkte voorgenomen versoepelingen". Dat zegt algemeen directeur Ritty van Straalen. Vrijdagavond werden enkele versoepelingen van de huidige coronamaatregelen aangekondigd, maar voor de cultuursector zijn die er nóg niet.
"Het valt niet te rijmen dat de gehele cultuur- en evenementensector volledig genegeerd is in deze ronde van minimale versoepelingen. Wij vragen het kabinet al maanden om perspectief te bieden en met een langetermijnvisie te komen", aldus Van Straalen, de man achter de organisator van onder meer de festivals Mysteryland, Awakenings en Defqon.1.
Van Straalen wil ook nog benadrukken "dat het huidige beleid de eens florerende evenementensector - waarin 100.000 mensen werkzaam zijn - totaal kapot maakt". Daarmee doelt hij op de economische gevolgen, maar ook op de internationale concurrentiepositie. "We worden aan alle kanten ingehaald door de landen om ons heen waar wel van alles mogelijk is op basis van onderzoeken die nota bene in Nederland zijn verricht. Nederland is met dit beleid het lachertje van de klas."
Deel dit artikel
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.