Terug

Volg Shownieuws

Advocaat Khalid Kasem: 'Iedereen wil een Peter zijn'

Advocaat Khalid Kasem: 'Iedereen wil een Peter zijn'

Nieuws

22 juli 2021, 19:32

Iedereen wil een Peter R. De Vries zijn. Dat stelde Khalid Kasem donderdag tijdens het besloten afscheid van de misdaadjournalist in Theater Carré, waarvan de beelden in de video hierboven te zien zijn. RTL Boulevard, waar De Vries als expert aan verbonden was, zond donderdag delen van de herdenking uit.

"Peter was de persoon die we stiekem heel graag wilden zijn, maar waarvoor we de moed ontberen", stelde de advocaat met wie De Vries samenwerkte. "Vier decennia op de barricaden staan vindt zijn weerslag in de stukken die hij geschreven heeft. Maar het is nog meer zichtbaar in de mensen die hier zitten. Het laatste sprankje hoop zijn is geen dankbare taak, maar een enorme verantwoordelijkheid. Die droeg Peter met verve."

Kasem was donderdag de ceremoniemeester van het afscheid. "De schok en de afschuw begint plaats te maken voor het besef dat Peter er niet meer is. En er nooit meer zal zijn. Het besef dat een groot mens ons tegen zijn zin in heeft moeten verlaten." De advocaat stelde het fijn te vinden dat het verdriet rond het overlijden van De Vries de afgelopen dagen breed werd gedragen in de Nederlandse samenleving.

Bekend Nederland

Bij het afscheid van Peter R. de Vries waren donderdag ook veel bekende Nederlanders aanwezig. Onder anderen John, Johnny en Linda de Mol, Nikkie Plessen en Jeroen Pauw behoorden tot de genodigden van de dienst in besloten kring.

Bekende genodigden over afscheid Peter R. de Vries
3:11
Bekende genodigden over afscheid Peter R. de Vries

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries werd twee weken geleden neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Hij overleed vorige week in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.