Terug

Volg Shownieuws

'Alles is 180 graden gedraaid' voor Sander Hoogendoorn

'Alles is 180 graden gedraaid' voor Sander Hoogendoorn

Nieuws

26 dec 2022, 09:28

Het jaar 2022 was vooral een jaar van verandering, zegt radio-dj Sander Hoogendoorn tegen het ANP. Hoogendoorn verruilde NPO 3FM na zo'n tien jaar voor Radio Veronica. "Alles is 180 graden gedraaid."

De zenders kondigden in augustus het vertrek van de dj aan. Het tekenen van een contract bij Radio Veronica was voor Hoogendoorn "letterlijk" het hoogtepunt van het jaar. "Ik deed een huttentocht in Oostenrijk, een wandeltocht van hut naar hut in de bergen." Tijdens die tocht ontving hij zijn nieuwe contract. "Het moest snel gebeuren, dus ik heb letterlijk op mijn telefoon de pdf ondertekend op 2000 meter hoogte, met ergens een straaltje 5G."

Toen de dj bij 3FM te horen kreeg dat zijn ochtendshow zou stoppen, moest hij voor zichzelf bedenken wat hij wilde. Toen het aanbod vanuit Radio Veronica kwam besloot de dj toe te zeggen. "Dat was wel spannend." Want na tien jaar was NPO 3FM zijn "comfortzone" geworden. "Maar ik ben echt met open armen bij Veronica ontvangen." Sindsdien is zowel zijn carrière als zijn leven veranderd. "Van de publieke omroep naar een commercieel station en niet meer om 06.00 uur in de ochtend, maar om 18.00 uur in de avond. Het hele leven is dus ook anders: wanneer je eet, wanneer je naar bed gaat."

Zijlijn

De periode rond de feestdagen is dit jaar ook "zeker anders". Vorig jaar deed de dj nog mee aan Serious Request van NPO 3FM, waarbij hij werd opgesloten in het Glazen Huis. Nu werkt hij voor Radio Veronica aan Het Basispakket, een lijst van nummers 'die je één keer in je leven gehoord moet hebben'. "Het is waanzinnig om dat pakket samen met je luisteraars samen te stellen." Hij kijkt "met veel liefde" mee naar het Glazen Huis dit jaar. "Het is leuk om het van de zijlijn te kunnen volgen."

Enige onzekerheid voor het nieuwe jaar biedt de herverdeling van de FM-frequenties. Eerder werd bekend dat een aanbieder van commerciële radio maximaal drie FM-frequenties mag hebben. Dat betekent onder meer dat Talpa, het moederbedrijf van Radio 10, Radio 538, Sky Radio en Radio Veronica, een van de vier huidige vergunningen kwijtraakt. "De herverdeling is me niet ontgaan", zegt Hoogendoorn. "Maar ik hou me er verder niet mee bezig." Volgens hem is geen enkele zender "het leven zeker".

De dj denkt wel dat Radio Veronica een goede kans maakt op een FM-frequentie. "Wat wij doen op Veronica doet geen andere zender." Hij maakt zich er dan ook weinig zorgen over, ook omdat hij er "toch niets" aan kan doen. "Het merk Veronica zal altijd wel blijven bestaan, daar geloof ik heilig in. In welke hoedanigheid ook."

In de uitzending van Shownieuws zie je alles over binnenlandse- en buitenlandse sterren. Bovenaan is de uitzending van 25 december te zien.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.