Terug

Volg Shownieuws

Arie Boomsma niet eens met uitstel opening sportscholen

Nieuws

1 mei 2021, 17:51

Arie Boomsma vindt het onterecht dat de opening van de sportscholen nog langer wordt uitgesteld. Zo is er volgens Boomsma "geen gegronde reden" waarom snackbars, winkels en terrassen wel open zijn en sportscholen niet. Dat laat de presentator weten via Instagram.

De verdere versoepelingen van de coronaregels die mogelijk vanaf 11 mei zouden ingaan, waaronder het heropenen van sportscholen, laten langer op zich wachten. Het kabinet vindt het aantal opnames van coronapatiënten in ziekenhuizen nu nog te hoog.

Daar kan Boomsma weinig begrip voor opbrengen. "In een gezondheidscrisis zouden de allereerste versoepelingen op gezondheid gericht moeten zijn", aldus de presentator die zich al eerder kritisch uitliet over het coronabeleid over de sportscholen.

Ook radio-dj Eric Corton vindt het uitstel van de opening een slecht plan. "Er begint me langzamerhand toch wel iets op te vallen", schrijft hij op op Instagram. Volgens hem wordt het belang van een goede weerstand en dus sporten onderschat in de strijd tegen corona. "Niet dat je als gezond levend mens geen Covid kunt krijgen natuurlijk, maar een goede weerstand en een gezond lichaam helpt wel in het gevecht."

Hij kan het daarom ook niet begrijpen dat de terrassen en winkels wel al open zijn. "Dan maar bier en bitterballen op het terras en nog wat heel erg 'nodige' spullen kopen.... #schietmijmaarlek."

De dag dat het weer mag

Wat ga jij doen op de dag dat het weer mag? De coronacrisis duurt voort en nog iedere dag zijn we beperkt in onze bewegingsvrijheid. Allemaal snakken we naar perspectief en positieve verhalen. Om hier een steentje aan bij te dragen heeft Talpa Network een platform ontwikkeld waar ‘De dag dat het weer mag’ centraal staat. Nieuwsgierig? Ga naar www.dedag.nl voor meer informatie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.