Terug

Volg Shownieuws

Blokfluitdocent boos op 'Ik ga zo lekker spelen op mijn fluit'

Nieuws

6 feb 2023, 23:11

Het volgens velen hilarische 'Fluitlied' schiet bij sommigen juist in het verkeerde keelgat. Een blokfluitdocent stelt zelfs dat het vreselijk is voor het imago van de blokfluit...

Hart van Nederland heeft Gerlinde Neerle uit Waddinxveen gesproken, die al jaren blokfluitles geeft. Ze vindt het fragment uit het programma LOL: Last One Laughing, waarin Bas Hoeflaak expres ontzettend slecht op een blokfluit speelt, absoluut niet leuk.

Toen ze de beelden voor het eerst zag, dacht Gerlinde direct: "Het is weer raak. Om maar direct met de deur in huis te vallen: wat hij laat horen is verschrikkelijk."

Ze ziet wel dat Bas Hoeflaak, de vertolker van het roemruchte 'Fluitlied', niet ervaren oogt. "Je ziet direct dat hij nog nooit op een blokfluit heeft gefloten, hij houdt namelijk zijn verkeerde hand boven. Het geluid dat uit de fluit komt is tenenkrommend."

Gerlinde is bang dat mensen nu minder snel op een blokfluit willen gaan spelen. "Wanneer je de wens had te leren blokfluiten en je vervolgens zoiets verschrikkelijks hoort wil je toch al niet meer? (...) Mij wacht weer een schone taak. Ik heb heel wat recht te zetten bij al mijn leerlingen."

Je ziet het in de video bovenaan de pagina.

Carnaval

Hoewel het fragment nog geen week geleden is uitgezonden, is er NU al een carnavalsversie van uitgebracht. Twee weken voor het carnavalsgeweld losbarst, hebben de Sfeermakers in de studio van DJ Galaga de feestknaller gemaakt. “We waren afgelopen dinsdag onderweg naar de studio voor een ander carnavalsproject. Bij het zien van de video in de auto, en in de studio, lagen we op de grond van het lachen”, zeiden Pim en Bob van de Sfeermakers erover tegen Shownieuws.

Het originele project werd dan ook uit de computer gehaald en een nieuw plan werd bedacht. “We zijn tot diep in de nacht bezig geweest met ‘Ik ga zo lekker spelen op mijn fluit’.”

De boekingen stromen al binnen voor de feestartiesten. “Op dit moment zijn we voor de carnaval als ondersteuning voor onze optredens blokfluiten met logo aan het maken. Uiteraard willen wij Bas er een aantal overhandigen. En ja, de agenda zit goed vol, haha”, aldus Pim en Bob.

Je ziet de clip hieronder.

De Sfeermakers - Ik Ga Zo Lekker Spelen Op Mijn Fluit
1:57
De Sfeermakers - Ik Ga Zo Lekker Spelen Op Mijn Fluit

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.