Terug

Volg Shownieuws

BN'ers halen uit naar Josje Huisman om 'transfobie'

BN'ers halen uit naar Josje Huisman om 'transfobie'

Nieuws

16 okt 2021, 16:43

Josje Huisman moet het flink ontgelden op social media. Nadat enkele oplettende volgers haar zeer controversiële berichten zagen liken en haar 'exposeden', mengen ook enkele BN'ers zich in de discussie...

Bekende transgender vrouwen als Louisa Janssen en Jessie Maya zijn gechoqueerd door de mening van Josje. Louisa, die samen met haar man Rowan al jaren op televisie te zien is, deelt op Instagram Stories een bericht dat werd geliked door Josje. Hierin wordt gesteld dat transgenders niet bestaan en dat zij 'geestelijk gestoord' zijn.

Louisa schrijft erbij: "Een voormalig K3'tje die zulke nonsens liket? En men zich maar afvragen hoe de jeugd van tegenwoordig een afkeer krijgt tegen een ieder die anders is!"

Ze wil dat Josje wordt gecanceld. "Het zijn volwassenen zoals Josje die de jeugd beïnvloeden. Girl, bye!"

Hieronder is een screenshot van Louisa's uithaal te zien:

Groter plaatje

Josje reageerde vrijdagavond al op de ophef om haar likes. Hierop deelde zij gesprekken die ze met iemand had die zelf transgender is. "Als transgender zijnde en iemand die vroeger heel erg tegen je op keek, baalde ik hier zeker van toen ik dit zag. Aangezien dit echt wel transfobische posts waren", stuurde de volger naar Josje.

Josje zegt te balen van het label 'transfoob' en claimt meer te zien dan de meesten. "Ik denk dat het voor vele mensen nog moeilijk te begrijpen is dat er achter dit hele verhaal nog een groter plaatje zit. En dat wordt in deze post benoemd. Ik kan dat alleen maar waarderen. Dat we dingen blijven bevragen en uitspreken."

De voormalig K3-zangeres deelde haar twijfels met de volger: "Ik vraag me gewoon af dat als mensen die bijvoorbeeld niet lekker in hun vel zitten of anders willen zijn.. Het dan nodig hebben dat zulke aanpassingen gedaan worden. Is dat niet juist het tegenovergestelde van bepaalde zaken accepteren."

Kritisch

Josje laat zich sinds het begin van de coronacrisis van een hele andere, kritische kant zien. Zo ondertekende zij, samen met onder andere Fajah Lourens en Lieke van Lexmond, de Moederhart-brandbrief.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.