Terug

Volg Shownieuws

Dan Karaty over depressie: 'Mijn gezin werd de dupe'

Dan Karaty over depressie: 'Mijn gezin werd de dupe'

Nieuws

15 sep 2021, 11:09

So You Think You Can Dance, Holland's Got Talent en nog veel meer programma's, Dan Karaty did it all. De Amerikaanse choreograaf en danser was lange tijd niet weg te slaan van de Nederlandse televisie. Daar kwam alleen abrupt een einde aan toen hij in 'een heel donkere' periode belandde. Nu na twee jaar doet Dan zijn verhaal aan Privé.

Sinds eind 2019 leek Dan volledig van de aardbodem te zijn verwijden en dat kwam in eerste instantie door een onbekende ooginfectie. "Ik werd op een ochtend wakker en kon ineens niets meer zien", vertelt hij. Vervolgens kwam er een stekende pijn opzetten en veranderde mijn pupil van kleur. Artsen stonden voor een raadsel. Nog steeds eigenlijk."

Depressie

Maar behalve zijn ogen zat de mentale gezondheid van de tv-persoonlijkheid ook niet mee. "De pandemie heeft me gedwongen naar mezelf te kijken en de manier waarop ik in het leven stond", gaat hij verder. Dan realiseerde zich dat hij niet goed bezig was. "Al jarenlang niet. Ik werd depressief, belandde in een heel donkere periode en vond mezelf op een donkere plek."

De scheidslijn tussen zijn werk en privéleven vervaagde, vindt Dan. "Iets waar uiteindelijk ook mijn gezin de dupe van werd. Mijn idee van wat ik onze kinderen als vader verschuldigd was, was lange tijd verkeerd."

Comeback

Op dit moment verblijft Dan in New York, maar binnenkort terug naar de Nederlandse hoofdstad voor zijn televisiecomeback. Het gaat namelijk stukken beter met de danser. "Nog een paar maanden, dan zal ik blij zijn voor het eerst weer over de gracht te lopen!"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.