Terug

Volg Shownieuws

Dennis Weening, Soy Kroon en Noortje Herlaar in The Passion

Nieuws

16 feb 2022, 10:48

Presentator Dennis Weening is dit jaar in The Passion te zien in de rol van Judas. Dat maakte hij woensdag bekend in de ochtendshow van Wietze en Klaas op Radio 538.

Weening is het tweede castlid dat onthuld wordt voor de komende editie van het live paasspektakel. Acteur Soy Kroon werd woensdagochtend al gepresenteerd voor de hoofdrol van Jezus. Met het vertolken van de rol van Judas treedt Weening in de voetsporen van onder anderen Jeangu Macrooy, Jeroen van Koningsbrugge en Rob Dekay.

Met zijn 26 jaar is Soy Kroon de jongste Jezus van The Passion ooit. Die informatie zorgde ervoor dat veel fans dinsdag al raadden dat hij de klus te pakken had. De producenten van The Passion lieten op Instagram weten dat er nooit een jongere acteur was geweest voor de rol en deelden daarbij een foto waarin het silhouet van Kroon te zien was.

De acteur zou twee jaar geleden al een rol krijgen in The Passion, toen juist als Judas. Het spektakel ging in 2020 echter niet door vanwege de uitbraak van het coronavirus. "Ik heb wel het hele repetitieproces meegemaakt en daarmee ook het vertrouwen gekregen dat ik de rol van Jezus aan zou kunnen", vertelt Kroon in het AD. "Dat leek me destijds nog een iets te grote verantwoordelijkheid." Kroon zegt in de twaalfde editie van The Passion "een jonge, brutale versie van Jezus" neer te willen zetten.

Noortje

De rol van Maria in The Passion is dit jaar voor actrice Noortje Herlaar, maakte KRO-NCRV woensdagmiddag bekend. Herlaar treedt in de voetsporen van onder anderen Edsilia Rombley, Trijntje Oosterhuis en Glennis Grace. Als Maria speelt Herlaar de moeder van Jezus.

De opnames vinden dit jaar plaats in Doetinchem, ondanks de versoepelde coronamaatregelen vooralsnog zonder publiek. The Passion wordt op 14 april uitgezonden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.