Terug

Volg Shownieuws

Derksen ziet zelf 'niet wat er veranderd is' in nieuwe VI Vandaag

Nieuws

10 jan 2022, 23:35

Johan Derksen ziet "niet wat er veranderd is" nu hij met zijn trouwe kompanen Wilfred Genee en René van der Gijp de nieuwe dagelijkse talkshow VI Vandaag maakt. Dat bekende de analist maandagavond halverwege de eerste uitzending van het nieuwe programma op SBS6.

In VI Vandaag nemen Derksen, Van der Gijp en Genee met één of twee andere gasten aan een tafel allerlei onderwerpen door. Het drietal maakte voorheen het programma Veronica Inside, waarin zij aan een tafel allerlei onderwerpen bespraken. Het nieuwe programma zal elke werkdag te zien zijn op SBS6.

Derksen heeft geen hoge verwachtingen van de kijkcijfers, vertelde hij aan tafel: "Ik ben al tevreden met onze trouwe aanhang." Hiermee doelt hij naar eigen zeggen op zo'n half miljoen kijkers. Genee stelde van tevoren dat "de luchtigheid moet terugkeren op de late televisieavond. En relativering is ook noodzakelijk, want het is me een partij zwaar geworden in die talkshows."

Akwasi

In de eerste uitzending kwam binnen vijf minuten weer de opmerking over zwarte pieten die Derksen in juni 2020 over rapper Akwasi maakte. De opmerking leidde tot een stortvloed van kritiek en een speciale uitzending waarin Genee probeerde het onderwerp racisme bespreekbaar te maken. Derksen stelde maandagavond dat Akwasi eigenlijk "een ergere draai om zijn oren had moeten hebben".

Verder praatten de mannen over het nieuwe kabinet-Rutte IV: de terugkerende VVD-premier had volgens Rene van der Gijp "de eer aan zichzelf moeten houden". Co-host van de dag Özcan Akyol en Derksen voerden daarna heel kort een gesprekje over Geert Wilders en de vraag of hij links of rechts genoemd zou moeten worden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.