Terug

Volg Shownieuws

VI Vandaag maakt veel los bij kijkers

Nieuws

10 jan 2022, 22:48

Maandagavond was de allereerste uitzending van VI Vandaag met het bekende trio: Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. De dagelijkse talkshow was al vrij snel trending op Twitter.

Veel kijkers reageerden op de eerste uitzending en gaven hun ongezouten mening: de één is nu al fan, de ander vindt dat het trio zich toch bij het voetbal moet houden. Opvallende Tweets waren toch wel van kijkers die het programma veel te kort vinden...

Hieronder een greep uit de vele Tweets:

Nederland is met VI Vandaag weer een dagelijkse talkshow rijker. Toch moet het programma van het voormalige Veronica Inside-trio een ander gevoel oproepen dan dat van concurrenten als Op1 (NPO) en Jinek (RTL). "We willen luchtigheid terugbrengen op de late avond", zei presentator Genee eerder in gesprek met het ANP. "En relativering is ook noodzakelijk, want het is me een partij zwaar geworden in die talkshows."

Als voorbeeld van wat het zou moeten zijn, noemt Genee De Oranjezomer, het programma waarmee Genee, Derksen en Van der Gijp afgelopen sportzomer al konden proeven aan een dagelijkse show. "Toen zaten we in een goede flow met een goede mix van nieuws, sport en entertainment", zegt de presentator. "Aan mij ook nu de taak om het tempo hoog te houden. Wij zullen bijvoorbeeld niet twaalf minuten volpraten over de toeslagenaffaire."

Voetbal niet afschudden

VI Vandaag vloeit voort uit Veronica Inside (zie video bovenaan de pagina) dat tot tweemaal per week te zien was bij Veronica en waarin het veel over voetbal ging. Dat blijft, zegt Genee. "Voetbal zullen we zeker niet afschudden, we zijn er groot door geworden. Wel willen we werken aan onze geloofwaardigheid over onderwerpen daarbuiten. We hebben een heel arsenaal van zo’n vijftien vaste gasten met allemaal een eigen expertise die ons daarbij moeten gaan helpen."

Bekende namen uit de poule van tafelgasten zijn bijvoorbeeld schrijver Özcan Akyol en tv-columnist Angela de Jong. "Diederik Gommers zit er aanstaande woensdag. Dan zal het echt wel over het coronavirus gaan", zegt Genee. "Maar we doen dat niet te vaak, niet te veel en zeker niet te gespecialiseerd. Wij varen onze eigen koers. Kan me niet voorstellen dat er avond aan avond allerlei virologen aan tafel komen te zitten."

Paul de Leeuw

Komende week schuiven in ieder geval ook Paul de Leeuw en columnist Ebru Umar aan. Genee kijkt ernaar uit, zegt hij. "Ebru heb ik zelf benaderd hiervoor. Ik ben groot fan van haar. En ook van Paul de Leeuw, van wie ik denk dat hij heel goed past in dit soort formats. Ik heb hem bij BNR weleens in de show gehad en toen ging hij helemaal los!"

VI-trio reageert op allerlaatste uitzending Veronica Inside
1:46
VI-trio reageert op allerlaatste uitzending Veronica Inside

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.