Terug

Volg Shownieuws

Deze Nederlandse film maakt kans op Oscar-nominatie

Deze Nederlandse film maakt kans op Oscar-nominatie

Nieuws

11 sep 2024, 16:32

De tragikomische film De Terugreis van Jelle de Jonge is dit jaar de Nederlandse Oscarinzending in de categorie International Feature Film. Dat meldt See NL, die de inzendingen voor de prestigieuze Amerikaanse filmprijzen namens Nederland instuurt.

De Terugreis, met hoofdrollen voor Martin van Waardenberg en Leny Breederveld, gaat over een ouder koppel dat op reis gaat naar Spanje om een zieke oude vriend op te zoeken. Onderweg komen zij erachter dat de ouderdom zijn tol eist en dat zij zich opnieuw tot elkaar moeten leren verhouden. De film trok eerder dit jaar meer dan 250.000 bezoekers in de bioscoop.

De film is gekozen door een selectiecommissie bestaande uit afgevaardigden van verschillende filmbrancheverenigingen en organisaties binnen de Nederlandse filmindustrie. Op 17 december wordt bekend of De Terugreis de shortlist voor de Oscars haalt en op 17 januari worden alle nominaties bekendgemaakt.

De Oscars worden op 2 maart voor de 97e keer uitgereikt. Kijk voor de hoogtepunten van de afgelopen Oscars naar de onderstaande video.

Dit waren de hoogtepunten van de Oscars 2024
11:14
Dit waren de hoogtepunten van de Oscars 2024

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.