Terug

Volg Shownieuws

Deze tien sterren hebben Nederlandse roots

Nieuws

17 dec 2022, 10:26

Vele wisten al dat de modellenzusjes Bella en Gigi Hadid Nederlandse roots hebben, maar op de rode lopers van Hollywood verschijnen nog meer bekende sterren, die meer met Nederland te maken hebben dan je denkt.....

Van Angelina tot aan de familie Kardashian.... Al deze sterren hebben (verre)familie uit ons kleine kikkerlandje.

Angelina Jolie

Jolie is een bekende Amerikaanse actrice. En wat blijkt nu haar moeder Marcheline Bertrand, blijkt een achternicht te zijn van oud-premier Wim Kok. Wel in de verte maar dat betekent dat Angelina een mengelmoes is van Nederlandse, Frans-Canadese, Duitse, Slowaakse en Wyandotse afkomst.

Kevin Zegers

Kevin kun je kennen van zijn hoofdrol in de bekende jeugdfilm: Air Bud. Maar ook van zijn rol als Damien in Gossip Girl. Deze Canadese acteur is degene in het lijstje, die voor het grootste deel Nederlands is. Zo werd Kevin geboren als zoon van Mary-Ellen Veldman en Jim Zegers en zijn, zijn grootouders van beide kanten Nederlands.

Robert De Niro

Ook Robert de Niro heeft Nederlands bloed door de aderen stromen! Deze bijzondere ontdekking deed genealoog Olivier Martens, schreef NH Nieuws. De wereldberoemde acteur zou een achter-achterkleinzoon zijn van Jacob Admiraal, in 1818 geboren in Alkmaar.

Mark-Paul Gosselaar

Ook by the Bell-acteur Mark-Paul Gosselaar, heeft net als Kevin Zegers enorm veel Nederlands bloed door zijn aderen stromen. Zo is zijn vader Nederlands en zijn moeder Indisch-Nederlands. In een interview met NU.nl, zegt de Acteur dat hij niet meer vloeiend Nederlands spreekt.

Kim Kardashian

Wow, dit zag je niet aankomen. We weten niet hoe de stamboom van de Kardashians' er precies uit ziet. Maar meerdere bronnen, waaronder RTL hebben beweerd dat manager en moeder Kris Jenner, half Schots en half Nederlands is. Wat Kim en haar zussen dus een kwart Nederlands maakt.

Audrey Hepburn

Stijlicoon Audrey Hepburn kun je eigenlijk wel zien als een echte Nederlandse, zo was haar bijnaam ook Adriaantje... Audrey is de dochter van een Nederlandse Barones: Ella van Heemstra. Haar vader was een Britse Bankier.

Cobie Smulders

De naam Smulders verraad het misschien al een beetje... Actrice Cobie Smulders die je kunt kennen van de hitserie How I Met Your Mother heeft een Nederlandse vader. Wat de Actrice dus half Nederlands maakt.

Leighton Meester

Ook de achternaam van de Gossip Girl-actrice klinkt net als die van Cobie erg Nederlands. Meesters' vader is namelijk van ook van Nederlandse afkomst.

Wentworth Miller

De acteur die beter bekend is als Michael Scofield in Prison Break, mag ook niet in het bovenstaande rijtje ontbreken. En hoe veelzijdig de acteur is, zoveel nationaliteiten heeft Wentworth ook. Zo is zijn vader Afro-Amerikaanse, Jamaicaanse, Engelse, Cherokee en Duitse afkomst. En is zijn moeder van Russische, Franse, Nederlandse, Syrische en Libanese afkomst. Zo is Miller dus ook klein deel Nederlands.

Bruce Springsteen

De zanger is naar eigen zeggen van Nederlandse roots. Tijdens een optreden is de Amsterdam Arena in 2008 zei de zanger nog: "Er moeten in het Nederlandse publiek nog een aantal familieleden van mij aanwezig zijn." Daarnaast is dit ook bevestigd door internationale genealogiewebsites. Het schijnt zo te zijn dat zijn overgrootvader zelfs de 'Dutchman' werd genoemd. Vader Douglas Springsteen is van Iers-Nederlandse afkomst.

Eerder was Angelina Jolie nog spraakmakend in het nieuws, door de scheiding die ze op dit moment uitvecht met Brad Pitt. Zie de beelden bovenaan de pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.