Terug

Volg Shownieuws

Dochter Piet Paulusma over het grote gemis van haar vader

Nieuws

19 mrt 2023, 11:16

Maandag is het precies een jaar geleden dat de Friese weerman Piet Paulusma op 65-jarige leeftijd overleed. Shownieuws spreekt zijn dochter Martsje over dit grote gemis, zie de video hierboven.

Paulusma begon zijn carrière als weerman in 1985 bij Omrop Fyslân. Sinds september 1996 bracht hij voor SBS6 dagelijks Piets Weer vanaf een wisselende locatie in het land. Na 23 jaar liet SBS weten afscheid te nemen van Paulusma omdat de zender het tijd vond voor "iets nieuws".

Afscheid Piet Paulusma
4:32
Afscheid Piet Paulusma

Piet stapte daarna over naar Omroep MAX, waar zijn weerbericht op 1 januari 2020 voor het eerst te zien was bij Tijd voor MAX. Paulusma verzorgde dagelijks een item in het programma. Ook was de meteoroloog twee keer per dag te horen op NPO Radio 5.

Paulusma is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn inzet voor Friesland en talloze goede doelen. Hij werd drie keer uitgeroepen tot populairste weerman van het jaar.

Piet Paulusma dolblij met lintje
0:42
Piet Paulusma dolblij met lintje

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.