Terug

Volg Shownieuws

Domper voor Max Verstappen op de Dutch Grand Prix

Nieuws

24 aug 2024, 16:51

Zandvoort is dit weekend omgetoverd tot een waar F1-paradijs voor de Dutch Grand Prix. Duizenden fans komen bijeen om Max Verstappen te zien winnen, maar de coureur is er zaterdag niet in geslaagd voor de vierde keer op rij poleposition te veroveren.

De drievoudig wereldkampioen van Red Bull, die voorafgaand werd geïnterviewd door Hélène Hendriks (zie video), eindigde als tweede in de kwalificatierace op het circuit van Zandvoort. Lando Norris van McLaren was de snelste en start zondag vanaf de eerste positie. Oscar Piastri van McLaren noteerde de derde tijd.

Max zal ongetwijfeld zondag vanaf de voorste startrij op jacht gaan naar zijn vierde zege op rij in Zandvoort. Hij start dan voor de tweehonderdste keer in een Formule 1-race. Bij een nieuwe zege evenaart Verstappen de Britse recordhouder Jim Clark, die vier keer won in Zandvoort: 1963, 1964, 1965 en 1967.

Tevreden

Max zelf was tevreden met zijn tweede plek in de kwalificatierace voor de Dutch Grand Prix. "Ik kwam een beetje snelheid tekort, heb echt mijn best gedaan en ik ben best tevreden met een plek op de eerste startrij", zei de drievoudig wereldkampioen in het flashinterview op de baan.

"Het was best lastig met die rukwinden. Maar de tweede plaats is prima, zeker gezien de trainingen van vrijdag is dit een goed resultaat. Hopelijk is de auto voor de race op zondag in orde", aldus de coureur van Red Bull, die de vorige drie edities van de race op Zandvoort won.

Lando was in de kwalificatierace de snelste en veroverde poleposition. De Brit van McLaren, de grootste uitdager van Max in het wereldkampioenschap, was ruim drie tienden sneller. "Het was een mooie snelste ronde en de kwalificatie verliep behoorlijk soepel, maar het was moeilijker dan het eruitzag", zei hij. "Het is een lastige baan, maar die auto van mij voelt geweldig. Ik heb veel zin morgen in de race."

Formule 1-fans in Zandvoort bewonderen bolide van Max
0:56
Formule 1-fans in Zandvoort bewonderen bolide van Max

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.