Terug

Volg Shownieuws

Emmy-award voor dit 'Nederlandse' reality-programma

Nieuws

16 sep 2024, 09:14

Shōgun, The Bear en Baby Reindeer hebben de meeste prijzen gewonnen tijdens de uitreiking van de Emmy Awards. De series wonnen allemaal vier prijzen. Maar ook de Amerikaanse versie van dit Nederlandse programma (zie video) ging naar huis met een prijs.

The Traitors, de Amerikaanse versie van het in Nederland bedachte De Verraders, ging naar huis met een Emmy voor beste realitycompetitieprogramma. Het succes van dit Nederlandse spelprogramma heeft zelfs geleid tot een speciale Halloween-editie. Het derde seizoen van deze editie gaat 28 september van start.

Tekst gaat verder onder de video.

Kandidaten over Halloween-editie Verraders
1:16
Kandidaten over Halloween-editie Verraders

Shōgun, een historische dramaserie over een feodaal Japan, won de prijs voor beste dramaserie. Het is de eerste keer dat een niet-Engelstalige serie de prijs wint. Hoofdrolspelers Anna Sawai en Hiroyuki Sanada werden uitgeroepen tot beste acteur en actrice in een dramaserie en werden daarmee de eerste Japanse Emmy-winnaars ooit. Vorige week won Shōgun ook al veertien prijzen bij de uitreiking van de Creative Arts Emmy's, waarmee de serie in een seizoen een recordaantal van achttien Emmy's in de wacht sleept.

Hacks, over een verwende comedian wier carrière in het slop raakt, won verrassend de prijs voor beste comedyserie. Kenners hadden The Bear, de winnaar van vorig jaar, de meeste kans gegeven. De laatste won toch vier andere prijzen voor het acteerwerk van Jeremy Allen White (beste acteur), Liza Colón-Zayas (beste vrouwelijke bijrol) en Ebon Moss-Bachrach (beste mannelijke bijrol). Colón-Zayas is de eerste latina die een Emmy wint.

Stalker

Baby Reindeer, een serie over een komiek die te maken krijgt met een obsessieve stalker, kreeg eveneens vier Emmy's. Hoofdrolspelers Richard Gadd (beste acteur in een miniserie) en Jessica Gunning (beste vrouwelijke bijrol in een miniserie) werden allebei beloond met een prijs. De Netflix-serie stond wekenlang in de top 10 best bekeken series op de streamingdienst. Fiona Harvey, die publiekelijk zegt dat het personage Martha op haar is gebaseerd, heeft Netflix afgelopen juni aangeklaagd. Het streamingsplatform blijft na de aanklacht achter Baby Reindeer staan.

Tekst gaat verder onder de video.

Netflix blijft achter Baby Reindeer staan na aanklacht
4:21
Netflix blijft achter Baby Reindeer staan na aanklacht

Andere acteerprijzen gingen onder anderen naar Elizabeth Debicki (beste vrouwelijke bijrol in een dramaserie voor The Crown), Billy Crudup (beste mannelijke bijrol in een dramaserie voor The Morning Show) en Jodie Foster (beste actrice in een miniserie voor True Detective: Night Country).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.