Terug

Volg Shownieuws

Familie Expeditie Robinson-Niek emotioneel na heftige beelden

Nieuws

13 sep 2022, 20:45

Niek Roozen heeft een turbulente deelname aan Expeditie Robinson achter de rug. De acteur raakte onwel na het eten van een yam (worterknol) en dat zag er op televisie erg heftig uit. Zijn zus moest zelfs huilen door het zien van de beelden...

Dit vertelt Niek aan het AD. De acteur moest worden behandeld door een medisch team na zijn hapjes. "Alsof ik een mes doorgeslikt had, zo voelde het", zegt hij tegen de krant. "Dat mes leek steeds dieper in mijn keel te gaan, elke keer als ik slikte. Al dat kwijl liep eruit."

Hij raakte in paniek, zo vertelt Niek. "In het begin zeker. Je weet niet wat je overkomt. Op het moment van eten was er ook niemand van productie bij. Ik rende naar hen toe verderop op het eiland. ‘Jongens, jongens, what the fuck gebeurt er met me, bel het medische team’, riep ik. Ze reageerden meteen, al kon ik bijna niet uitleggen wat ik had gedaan, want ik kon amper praten. Het was verschrikkelijk."

Machteloos

Het is nog altijd niet duidelijk wat er met hem gebeurde. "Daar ben ik nog niet uit, al ben ik zelf verder nergens allergisch voor. Ter plekke wist ik overigens niet dat deze plant giftig kon zijn. Dat hoor je Vincent in de uitzending zeggen, maar dat zag ik nu voor het eerst. Daar werd alleen maar gezegd: ‘Na een uur koken is die knol prima te nassen’. Nou, die plant heeft zo’n beetje de hele middag staan sudderen op het vuur."

Het was voor zijn familie moeilijk om te zien. "Iedereen was behoorlijk begaan. Heel lief. Mijn zus belde me op. Ze moest huilen toen ze het zag. ‘Het maakte me zo machteloos’, zei ze. ‘Mijn broertje op een eiland zo ver weg.’ Ik vond het wel mooi om terug te zien."

21 kandidaten

Dit seizoen doen er 21 kandidaten mee aan Expeditie Robinson. Nicolette Kluijver krijgt dit seizoen opnieuw een nieuwe presentator naast zich. Rick Brandsteder neemt het stokje over van Kaj Gorgels, die het enkele jaren geleden al had overgenomen van Dennis Weening.

In de video's bovenaan de pagina en hieronder zijn interviews met de diverse deelnemers te zien.

Kandidaten Expeditie Robinson openhartig over seks op het eiland
1:06
Kandidaten Expeditie Robinson openhartig over seks op het eiland

(foto Expeditie Robinson: Jasper Suyk)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.