Terug

Volg Shownieuws

Film Beetlejuice 2 harkt meteen een enorm bedrag binnen

Film Beetlejuice 2 harkt meteen een enorm bedrag binnen

Nieuws

10 sep 2024, 11:28

Het langverwachte vervolg op de hitfilm Beetlejuice heeft het eerste weekend wereldwijd 145 miljoen dollar opgeleverd. Dat melden Amerikaanse media. Van dit bedrag werd 110 miljoen dollar in de VS verdiend. Het is na Alice in Wonderland de beste opening van regisseur Tim Burton tot nu toe.

Beetlejuice 2 ging eind augustus in première op het Festival van Venetië. In de komische horrorfilm gaan Delia en Lydia Deetz (Winona Ryder) terug naar hun oude huis in Winter River. Tienerdochter Astrid (gespeeld door Jenna Ortega) ontdekt hoe ze het portaal naar het hiernamaals moet openen en de geest Beetlejuice (Michael Keaton) weer vrijlaat.

De film van regisseur Tim kreeg lovende recensies. Het vervolg is op dit moment te zien in meer dan 130 Nederlandse bioscopen.

Tekst gaat hieronder verder.

Jenna Ortega

In een interview met New York Times liet Jenna zich uit over haar nieuwe rol in Beetlejuice 2. Ze geeft aan dat ze vroeger eigenlijk best een angstig meisje was. "Ik had eigenlijk een terugkerende nachtmerrie over Beetlejuice", vertelt de actrice.

"Ik zag een vreselijk Halloweenkostuum voordat ik echt wist wat de film was en ik denk dat de schimmel en de uitsmerende, bloedende groen-zwarte Party City-make-up mij bang maakten. Ik herinner me alleen dat beeld, en toen ik de film later bekeek, dacht ik: oh man, zo was die man verkleed. Dit is net zo beangstigend."

Naast haar rol in Beetlejuice heeft Jenna Ortega veel hoofdrollen op haar naam staan. Van horror tot drama, deze 21-jarige actrice is van alle markten thuis. Zo was ze de laatste jaren te zien in de razendpopulaire Netflix-serie Wednesday, gebaseerd op de Addams Family. Verder werkte Jenna mee aan de horror-franchise Scream en was ze te zien in You op Netflix.

Succesverhaal

Jenna haar carrière is pas net begonnen, maar ze heeft met de vervulling van meerdere rollen bewezen dat ze geschikt is voor het grote doek. Zo trok de serie Wednesday meer dan 250 miljoen kijkers en werd het één van de best bekeken Netflix-series ooit. “Ik weet ook nog niet zo goed hoe ik ermee om moet gaan. Hopelijk gaat dat stapje voor stapje", legt Jenna uit.

"Het ding is, ik ben een enorme overthinker en een perfectionist. Altijd al geweest ook. Als kind kon ik al wekenlang wakker liggen van een fout antwoord op een toets. Ik vind altijd wel iets om me druk over te maken en ik zet mezelf daarmee onder onnodig veel druk. Tegelijkertijd houdt dit mij ook scherp. Ik moet daar een balans in zien te vinden.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.