Terug

Volg Shownieuws

Geert Wilders: 'Ze zeiden: je moet nu weg'

Nieuws

12 sep 2024, 15:58

Geert Wilders is de laatste tijd veel in het nieuws. Iedereen kent hem als PVV-leider, die dit jaar als grootste partij werd verkozen tijdens de verkiezingen (zie video). In een interview met Story vertelt hij over een hele andere kant van zichzelf. Hij heeft namelijk al twintig jaar dag in, dag uit, beveiliging om hem heen staan.

In 2004 werd Theo van Gogh vermoord door Mohammed B. Op de pc van Mohammed waren er plannen gevonden voor een aanslag op Geert Wilders. Sindsdien veranderde het leven van Geert. Binnen enkele minuten stonden er beveiligers met wapens voor zijn deur. De partijleider belandde toen samen met zijn vrouw op een militaire kazerne in Bergen op Zoom. Sindsdien besteden Geert en zijn vrouw geen enkele seconde meer alleen.

"Er zijn altijd beveiligers, nogmaals dat zijn mijn helden die alles voorbereiden en tijdig moeten weten wat je gaat doen, vandaag, morgen, overmorgen, dag na overmorgen, alle dagen en weken. Ik heb daarin nul privacy. Ik heb geen eigen huis, maar ik woon in een safehouse van de Staat," geeft Geert aan. De partijleider kan simpele dagelijkse taken niet doen. Hij mag niet zijn eigen brievenbus legen, niet autorijden, niet zomaar ergens heen gaan.

Bewust

Geert is ervan bewust dat elke dag zijn laatste dag kan zijn. "Je bent altijd waakzaam en alert. Het vreet veel energie. Je probeert het te realiseren, want je moet door, maar dat lukt je natuurlijk niet altijd, want ik ben ook maar een mens van vlees en bloed."

Eerder dit jaar deelde Geert het verdrietige nieuws dat zijn kat Pluisje was overleden (zie video hieronder). "Vandaag is onze lieve Pluisje onverwachts overleden", schreef hij destijds op sociale media bij een foto van het beestje. "Ze was pas elf jaar en we zullen haar enorm missen. Rust zacht lieve schat."

Poezen Geert Wilders
0:31
Poezen Geert Wilders

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.