Terug

Volg Shownieuws

Giel Beelen per direct weg bij NPO Radio 2: 'Het is crazy'

Nieuws

1 juni 2022, 08:19

Radio-dj Giel Beelen heeft zijn vertrek bij NPO Radio 2 aangekondigd. In zijn uitzending op Radio 2 van dinsdagavond meldde Beelen kort voor middernacht dat het zijn laatste uitzending op Radio 2 was.

"Vanavond is een gekke avond", aldus Beelen aan het einde van de show, waarvan hij een clip deelt op Instagram. "Ineens gaan dingen heel snel. Lang verhaal kort: vandaag is de laatste uitzending voor mij hier op NPO Radio 2. Sommigen zullen het verwacht hebben maar voor genoeg anderen zal het nieuw zijn. Er is gewoon een hoop aan de hand in radioland. Een aardverschuiving van allerlei poppetjes achter de schermen maar ook zeker dj's. Het is crazy."

Maandag maakte dj Herman Hofman bekend dat hij binnenkort weg moet bij 3FM. Hofman was bijna tien jaar lang op de zender te horen en verklaarde geen reden te horen hebben gekregen voor zijn gedwongen vertrek.

Dankbaar

Beelen stapte in oktober 2020 over van Radio Veronica naar Radio 2, waarvoor hij dinsdagavond lovende woorden had. "Ik ben begonnen van 04.00 tot 06.00 uur. Ik mocht gelijk meedoen met de Top 2000, het Songfestival en promotie naar dit waanzinnige tijdslot", keek hij terug. "Elke dag live-muziek, fantastisch. Specials, alleen maar bezig zijn met muziek. Ik ben een dankbaar mens. NPO Radio 2 is een warm bad en echt een familie", zei hij voordat hij zijn laatste plaat instartte. "Voor mij houdt het hier op."

Beelen was jarenlang te horen op 3FM, voordat hij in 2017 de overstap maakte naar Radio Veronica, waar hij een ochtendshow ging presenteren.

Onder vuur

Begin dit jaar kwam Giel flink onder vuur te liggen na het promoten van 'shambala', een kruidenmiddel dat volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit stoffen als harmine, harmaline en tetrahydroharmine bevat. Deze kunnen leiden tot misselijkheid en braken, maar ook hallucinaties, coördinatiestoornissen, verstoord zicht en verlamming. Meer hierover zie je in de video bovenaan deze pagina.

Albert haalt uit naar Giel Beelen
2:06
Albert haalt uit naar Giel Beelen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.