Terug

Volg Shownieuws

Henk Krol mocht na 65e geen maagballon: 'Leeftijdsdiscriminatie!'

Nieuws

30 apr 2022, 13:30

Oud-politicus Henk Krol wilde een paar jaar terug een maagballon om kilo's kwijt te raken, maar toen hem verteld werd dat dat bij mensen boven de 65 niet meer kan, werd hij kwaad. "Schandalig, leeftijdsdiscriminatie", zegt de 72-jarige Krol zaterdag in het AD.

Krol voert al zijn hele leven een strijd "tegen de kilo's". "Ik ben in mijn hele leven wel duizenden kilo’s afgevallen, voortdurend bezig niet te zwaar te worden", zegt hij. Eten en drinken doet hij "zo gezond mogelijk". "Alcohol ben ik matig in, af en toe een glaasje wijn, als het warm is een limoncello-tonic."

Zijn beweging haalt Krol vooral uit het dagelijks wandelen met zijn twee honden. "Vroeger zwom ik veel", aldus de oud-politicus. Dat wil hij in Spanje, waar hij deels woont, vaker doen. "In Nederland vind ik het gedoe, zo’n zwembad met stinkende kleedkamers. Ik kom er niet aan toe naar de sportschool te gaan."

Een tijd geleden heeft Krol leren hardlopen via een app. "Na een paar maanden kon ik vijf kilometer aan één stuk joggen. Ik was apetrots!", zegt hij. Maar toen hij zijn vriend Aldo meevroeg en die halverwege vroeg of hij "door mocht lopen" en ervandoor ging, verdween het plezier bij Krol. "Hij is ex-voetballer en heeft een andere bouw. Maar ik vond het zo demotiverend dat ik ben gestopt."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.