Terug

Volg Shownieuws

Herman den Blijker na 40 kilo afvallen zwaar onder vuur

Nieuws

17 juni 2024, 19:02

Herman den Blijker is in de afgelopen maanden maar liefst 40 kilo afgevallen. De tv-kok vertelde daar vol trots over voor de camera van RTL Boulevard, maar dat heeft hem veel kritiek opgeleverd.

Herman, die eerder nog op de gevoelige plaat is vastgelegd door William Rutten (zie video), onthulde zijn dieetgeheim: "Toen liep ik bij Erasmus. Bij de diabetesafdeling om wat controle te hebben. Want ik controleerde ook niet, ging niet spuiten. Ik deed helemaal niks. Gewoon van: vreet er maar doorheen van alles. En eindelijk kom ik bij die dame. Ze had ooit gezegd: ‘Kom maar weer terug een keertje als je heel serieus bent, want ik geef liever mijn tijd aan patiënten die graag willen.’ Dus ik bel haar op: ‘Mevrouw, ik ben er wel weer aan toe.’ Ze zegt: ‘Ik wil eigenlijk een nieuw product proberen.’ Dat is Ozempic." Sindsdien viel Herman dus al 20 kilo af.

Tekst gaat verder onder de Instagram-post.

Reacties

Onder de video van het interview met Herman op Instagram (zie hierboven) reageren veel volgers gepikeerd. Zo schrijft iemand: "Hij verheerlijkt het wel. Je eet weinig omdat je je vaak misselijk voelt en geen eetlust hebt. En het is bedoelt voor suikerziekte patiënten. Door mensen die willen afvallen is er nu een tekort." En een ander: "Dat jullie dit middel op deze manier zonder enige nuance onder de aandacht brengen en daarmee promoten. Totaal onverantwoord.."

Herman heeft inmiddels gereageerd op de harde kritiek. Hij schrijft: "Schrikken van de comments.. Zelf ben ik ruim 20 jaar diabetespatiënt, na al die jaren kreeg ik recent vanuit de diabetesafdeling van het Erasmus MC het veelbesproken medicijn Ozempic voorgeschreven. Voor mij heeft dit middel niet alleen de ziekte en bijbehorende symptomen meer onder controle gekregen, ik viel hier ook enorm van af. Dit is voor iedereen anders en ik vertel hier over mijn eigen ervaringen. Daar mag iedereen wat van vinden maar dan bij voorkeur een mening gebaseerd op de waarheid. Het interview is slechts een heel klein deel van een langer gesprek, dat pakt met dit soort onderwerpen niet altijd goed uit", aldus Herman, die zich eerder uitliet over De Kookklunzen (zie video hieronder), tot slot.

Lieke van Lexmond

Ook Lieke van Lexmond viel de afgelopen tijd flink af, maar niet met Ozempic. Hoe wel? Dat lees je hier!

Foto: Smulders.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.