Terug

Volg Shownieuws

Hierom liep Imca Marina flinke zak geld mis

Nieuws

29 juli 2022, 09:24

Toen Imca Marina in 1972 een hit scoorde met haar lijflied Viva España, had ze geen idee dat het nummer al een keer ingezongen was door de Belgische zangeres Samantha. In De Telegraaf van vrijdag vertelt de 81-jarige dat ze daarvan pas op de hoogste werd gesteld toen haar versie al een hit was.

Volgens de zangeres was een dergelijke kwestie destijds niet ongebruikelijk in de muziekwereld. "Bijna tien jaar eerder had ik ongeveer hetzelfde meegemaakt. Toen had ik Soerabaja opgenomen, dat op weg was een hit te worden. Maar niet veel later bracht Anneke Grönloh haar versie uit en had ik het nakijken. Anneke stond er maanden mee in de hitparade, waarvan vier weken zelfs op de eerste plaats."

Alhoewel Viva España in verschillende landen een hit werd, deelde Marina nauwelijks mee in de winst. Ze vertelt aan de krant dat de platenmaatschappij haar een "smerig contract" gaf. "Ik zette mijn handtekening onder een contract waarvan de inhoud niet goed tot me was doorgedrongen. Pas toen het een internationale hit werd, ontdekte ik namelijk dat ik het beter had moeten lezen", aldus de zangeres, die stelt dat ze "nog niet eens een cent per plaat" heeft verdiend aan het succes van Viva España.

Vorig jaar sprak Shownieuws uitgebreid met de zangeres toen ze 80 kaarsjes mocht uitblazen; dat gesprek is in de video bovenaan de pagina te zien.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.