Terug

Volg Shownieuws

Is Dafne Schippers klaar voor Tokio?

Is Dafne Schippers klaar voor Tokio?

Nieuws

7 juni 2021, 23:10

Ze is misschien wel HET boegbeeld van de Nederlandse atletiek: Dafne Schippers. Op het moment is de topsportster zich volledig aan het voorbereiden op de Olympische Spelen die over net iets meer dan een maand van start gaan. Anouk Hoogendijk zocht haar op in het trainingscomplex in Papendal, want hoe staat ze ervoor?

Na een bewogen jaar waarin zij afrekende met rugproblemen, maar waardoor zij het wedstrijdseizoen van 2020 moest laten lopen, is de topsporter klaar voor de Olympische Spelen die voor de deur staan.

Corona

Door corona heeft Dafne, net als de andere Olympische sporters, een jaar langer de tijd gehad om te trainen. Samen met Anouk trekt de atlete de conclusie dat dit extra jaartje trainen voor haar goed heeft uitgepakt. "Ik ben dit jaar terug naar mijn oude trainer gegaan en ben blij met de stappen die ik dit jaar heb kunnen maken", vertelt ze.

Goud

"De Olympische Spelen, wat is jouw doel?"vraagt Anouk aan Dafne. "Uiteindelijk wil ik daar mijn beste ik laten zien. Ik hoop mee te kunnen strijden voor de gouden medaille." Maar of dat ook haalbaar is, is voor de topsportster lastig in te schatten. "Er gebeurt veel in Amerika. Er worden hele harde tijden gelopen. Zij lopen met 30 graden met een zonnetje en windje mee en wij lopen in 15 graden."

Toekomst

Hoe lang wil Dafne, die nu 28 jaar is, nog doorgaan als topatlete? "Ik heb niet het gevoel dat ik nu nog zeg: 'Ik ga nog 8 jaar door.' Ik denk dat ik toch al op een eerder moment denk: 'Dit is genoeg voor mij zo.'" Ze kijkt jaar na jaar of ze het nog leuk blijft vinden. 

Ook vertelt Dafne aan Anouk een kinderwens te hebben. Ze heeft al drie neefjes met wie ze graag haar vrije tijd mee doorbrengt. "Ooit zou ik zeker heel graag kinderen willen ja, ik heb zeker die wens. Hopelijk over een aantal jaar wanneer ik met de sport stop."

Het hele interview met Dafne Schippers is in de video bovenaan het artikel te zien.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.