Terug

Volg Shownieuws

Jelka van Houten zet 'taalnazi's' op hun plek

Nieuws

30 dec 2021, 16:22

Jelka van Houten wordt regelmatig door haar Instagramvolgers gewezen op haar spelling. Daar is de actrice helemaal klaar mee en dus besluit ze haar volgers te vertellen waarom dt's en interpunctie niet haar sterkste kwaliteiten zijn. Het heeft namelijk alles te maken met haar pestverleden.

"Ok, ik leg het voor een keer uit en daarna krijg ik hopelijk nooit meer taaltips in mijn dm", begint ze haar verhaal. "Ik werd op de lagere school zo gepest dat ik niets anders deed dan overleven." Jelka let daarom nooit op tijdens de lessen. "En op de middelbare school... Ik heb er meerdere versleten en ben met een hoop blufwerk en spieken minimaal geslaagd."

Huwelijk

Haar nachtemerrie van een schooltijd zorgt ervoor dat de actrice de Nederlandse spelling niet helemaal onder de knie krijgt. Zelf haar ex met wie ze vijftien jaar lang een realtie heeft - en ook nog eens geschiedenisleraar is - lukt het niet om Jelka de dt-regel te leren. "Sterker nog, soms denk ik dat mijn gevoel voor taal ons huwelijk heeft gekost."

Tot slot zegt Jelka sorry tegen de zogenaamde 'taalnazi's'. "Het spijt me dat het sommige mensen wakker houdt of zo ernstig irriteert."

B&B Vol Liefde

De actrice mag dan misschien geen taal-koningin zijn, typetjes imiteren kan ze als de beste. Samen met haar grote liefde Henry van Loon laat ze onlangs zien hoe goed ze de kandidaten van B&B Vol Liefde kan nadoen. Dit is te zien in de video bovenaan de pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.