Terug

Volg Shownieuws

John van den Heuvel sneert naar Royce de Vries

Nieuws

14 aug 2024, 13:58

John van den Heuvel was vorige maand niet aanwezig bij de onthulling van het monument van Peter R. de Vries op het Leidseplein in Amsterdam (zie video). In Weekend vertelt hij waarom dat is.

"De verstandhouding met vooral Royce de Vries is dusdanig dat ik me niet geroepen voelde daarbij aanwezig te zijn. Ik was overigens ook niet uitgenodigd", vertelt John.

Eigen manier

De misdaadverslaggever kreeg voor de dood van Peter R. ruzie over het feit dat laatstgenoemde vertrouwenspersoon van kroongetuige Nabil B. werd in het proces tegen Ridouan Taghi. "Natuurlijk had ik kunnen gaan, maar ik heb ervoor gekozen om Peter op mijn eigen manier te herdenken. Daarom achtte ik niet nodig om bij dat monument aanwezig te zijn."

'Nooit beste vrienden'

John begrijpt dat de nabestaanden troost vinden in het monument. "Dus op zich heel mooi." Maar ook wel pijnlijk, toch? "Nou ja, ik heb lang gehoopt dat de ruzie die we hadden ooit zou worden opgelost. Dat onze band hersteld zou worden en er weer normaal contact zou zijn, ook nu met de nabestaanden. Royce de Vries en ik zullen nooit de beste vrienden worden."

Dwingen

Van de 31 jaar dat hij Peter kende, kijkt John terug op 30 mooie jaren. "Alleen dat ene jaar was heel vervelend. Zeker achteraf. En dat het zo voortsuddert in hun ogen vind ik jammer. Ik had het liever anders gezien, laat ik het zo zeggen. Maar goed, je kunt mensen niet dwingen. Het is niet anders."

Update over rechtszaak Peter R. de Vries
4:18
Update over rechtszaak Peter R. de Vries

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.