Terug

Volg Shownieuws

Joris Linssen was vaak ontroerd bij opnames kerstprogramma

Joris Linssen was vaak ontroerd bij opnames kerstprogramma

Nieuws

20 dec 2021, 15:05

Joris Linssen stond vaak "ontroerd bij zijn kleine kerstboom" tijdens de opnames van het KRO-NCRV-programma Joris' kerstboom, vertelt de presentator aan het ANP. Dat programma is van maandag tot en met zaterdag in de avond te zien bij NPO 2.

In het programma kunnen mensen iemand die hen dierbaar is 'in het licht zetten' door een foto van die persoon in een kerstboom te strikken. "Ik vind het ontroerend dat je met iemand die je helemaal niet kent zomaar de diepte in kunt gaan."

Hij trekt deze editie met zijn kerstboom het land door en gaat bij mensen op bezoek, maar staat ook met zijn kerstboom op straat. Daar kunnen mensen spontaan een gesprek met hem aanknopen. Dat is een nieuw onderdeel van het programma. "Mensen komen gewoon aanlopen en zien mij met de kerstboom staan. En met twee zinnen weten ze enorm de diepte in te gaan, dat is zo apart om mee te maken."

Zoals een jonge vrouw die haar vriend noemt. "Ze zei: die heeft me enorm geholpen bij mijn depressie. Het is natuurlijk heel bijzonder dat mensen hun persoonlijke verhalen zo met je delen." Of het echtpaar dat naar hem toe kwam lopen in Maastricht om bij iemand stil te staan. "Zij noemden hun zoon, die negen jaar geleden op achtjarige leeftijd is overleden. Dat je meteen op dat niveau zit met elkaar en dit bespreekt, dat is heel bijzonder."

Ultieme kerstgedachte

Door het coronavirus is ook deze editie van het programma anders dan gewoonlijk. Waar hij normaal met een enorme kerstboom op de markt staat, omringd door mensen, trekt de presentator nu met een kleine kerstboom door het land. "Wat er wel grappig aan is, is dat je op de meest bijzondere plekken komt." Zoals op een boerderij met vijfhonderd koeien, waar twee vriendinnen elkaar in het zonnetje willen zetten. Of op het strand, waar een stel viert dat zij al 46 jaar verliefd op elkaar zijn. "Het is een heel troostrijk en warm programma", vindt Linssen.

Hoewel hij veel bijzondere en ontroerende verhalen heeft gehoord, is één verhaal hem in het bijzonder bijgebleven. Een man wil de donor van zijn vrouw in 'het licht' zetten. De man vertelt in het programma dat zijn vrouw een levertransplantatie nodig heeft, maar hij zelf geen match is. Daarom heeft de man een tijd geleden een oproep op Facebook gedaan. "En toen is er gewoon iemand geweest die zij niet kennen, die zei: haal maar een stuk van mijn lever af." Een gevaarlijke operatie, zegt hij. "Ik was ontroerd. Dat is de ultieme kerstgedachte, dat iemand zijn eigen leven op het spel zet voor iemand die hij zelf niet kent."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.