Terug

Volg Shownieuws

K2 zoekt K3-finalisten zijn klaar voor nieuwe leven

Nieuws

27 nov 2021, 13:15

Na weken wordt het zaterdagavond duidelijk wie het nieuwe lid wordt van meidengroep K3. Diede, Julia, Amy en Celester strijden dan in de finale van het SBS6-programma K2 zoekt K3 om een plek naast zangeressen Hanne en Marthe. Voor een van de finalisten verandert haar leven daarna compleet, maar alle vier de dames zeggen daar helemaal klaar voor te zijn.

Begin dit jaar werd bekend dat Klaasje na ruim vijf jaar vertrekt bij K3. Tienduizenden mensen gaven zich op voor de televisiezoektocht naar haar vervanger. Dat zal dus Diede, Julia, Amy of Celester worden. Voor hen allemaal betekent de winst een droom die uitkomt. "Als klein meisje was ik ooit bij een concert van K3 en toen zei ik al dat ik bij de groep wilde horen", vertelt de 21-jarige Celester uit Bilthoven aan het ANP. Diede (21) uit Someren droomde ook al van jongs af aan van een plekje in de meidengroep. "Alles wat K3 doet, dat doe ik al mijn hele leven als hobby; het zingen, dansen en acteren. En ik werk nu ook met kinderen."

Voor de Vlaamse Amy (25) voelt het zelfs alsof ze voorbestemd is voor K3. "Ik geloof heel sterk in het lot. Toen ik hoorde dat ze op zoek waren naar een nieuw K3'tje dacht ik: dat is Amy, dit is waarvoor ik gemaakt ben." De 19-jarige Julia uit Bergen op Zoom heeft de groep altijd "een geweldig fenomeen" gevonden. "Als je goed luistert dan hoor je in elk liedje duidelijk een boodschap."

Geen man

Het is de derde keer dat er wordt gewisseld in de formatie van K3 en voor het eerst hoefde het nieuwe lid geen vrouw te zijn. Maar dat wordt het toch, want de laatste twee mannen strandden in de halve finale. "Ik had het met een man ook zeker voor me gezien en zeker met de laatste twee. Het was leuk en heel anders geweest, maar dat is nu toch anders gelopen", zegt Diede.

De finalisten zijn de afgelopen weken klaargestoomd en begrijpen goed wat een plek in K3 zou betekenen. "Het gaat heel gaaf worden. Ik heb zoveel gave dingen gedaan de afgelopen weken, dat wil ik echt vaker doen. Door het programma hebben we een goed idee gekregen van wat ons te wachten staat", denkt Celester. Julia verwacht dat de winst haar "leven op zijn kop" zal zetten. "Maar ik denk dat wij allemaal wel heel goed beseffen wat er op ons afkomt, want we worden heel goed begeleid. Als je op dit moment in de wedstrijd nog niet weet waar je aan begint, dan ben je hier niet meer op je plek."

De dames voelen ook al een klik met Hanne en Marthe, zeker nu ze tijdens de halve finale voor het eerst samen hebben opgetreden. "Het zijn twee topchicks. Ze zijn heel humoristisch, hebben diepgang, zijn intelligent, allemaal eigenschappen die ik graag zie in personen waar ik me door omring. Ik zie ons wel 'besties' worden, of ik nou win of niet", zegt Amy. De connectie voelt Diede ook. "Je voelt pas echt of het klikt als je ertussen op het podium staat. Nou, de klik was er vanuit mij helemaal."

De grote finale van K2 zoekt K3 is vanavond te zien om 19:55 uur bij SBS6!

Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.