Terug

Volg Shownieuws

Kim Feenstra in de prijzen gevallen

Nieuws

3 apr 2022, 08:17

Kim Feenstra is bij de allereerste uitreiking van de Dutch Lion Awards, een nieuw modegala, uitgeroepen tot Model of the Year. Ze kreeg van de jury de voorkeur boven Felice Nova Noordhoff en Wouter Peelen, zo is zaterdagavond bekendgemaakt in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

De Designer of the Year Award ging naar David Laport. Hij maakte vorig jaar meerdere jurken voor Chantal Janzen en Edsilia Rombley voor het Eurovisie Songfestival. Ook grote internationale sterren dragen zijn creaties. De andere genomineerden waren Jan Taminiau, een van de favoriete modeontwerpers van koningin Máxima, en Iris van Herpen.

Zeynep Dag won de Accessories Designer of the Year Award. De schoenenontwerpster verkocht schoenen aan onder anderen Beyoncé, Rihanna en Jennifer Lopez. De Talent Award ging naar Sterre van Ouwerkerk. Tuyk van Dam mocht de Influencer Award ophalen.

Alle winnaars kregen een bronzen beeld in de vorm van een leeuw, ontworpen door kunstenaar Chris Tap.

Karel Roeleveld, initiatiefnemer en voorzitter van stichting Dutch Lion Awards, wil met het gala de internationale positie van Nederland binnen de mode-industrie versterken. Ook ziet hij het als een podium voor alle topdesigners en opkomende talenten die Nederland heeft. De prijzen worden voortaan elk jaar op de eerste zaterdag van april uitgereikt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.