Terug

Volg Shownieuws

'Kruidenmiddel Giel Beelen risico voor volksgezondheid'

Nieuws

11 jan 2022, 12:21

Het kruidenmiddel dat Giel Beelen promoot blijkt volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een risico voor de volksgezondheid te zijn. Er is dan ook dringend verzocht om te stoppen met de verkoop van Shambala, zoals het middel heel.

Shambala zou degene die het drinkt helpen zijn of haar "innerlijke zelf te vinden"., werd al eerder in Radar besproken. In een aflevering vorig jaar van Radar bekritiseerden voedselexperts het mengsel. Giel zelf kwam ook aan het woord en kon niet duidelijk maken in welke verhouding de ingrediënten precies in het drankje zitten.

Uit onderzoek van de NVWA blijkt nu dat het kruidenmiddel inderdaad stoffen als harmine, harmaline en tetrahydroharmine bevat. Deze kunnen leiden tot misselijkheid en braken, maar ook hallucinaties, coördinatiestoornissen, verstoord zicht en verlamming. Ook eenmalig gebruik kan leiden tot schadelijke effecten op het centrale zenuwstelsel, zoals pupilverwijding, speekselvorming of een lage bloeddruk.

Winkels en webshops die Shambala verkopen moeten het middel uit de schappen halen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.