Terug

Volg Shownieuws

Lauren Verster openhartig over groot verlies

Lauren Verster openhartig over groot verlies

Nieuws

3 juli 2024, 12:50

Lauren Verster heeft een verdrietige periode achter de rug. De presentatrice moest in april afscheid nemen van haar vader, die 79 jaar is geworden. Sinds zijn hersenbloeding, ruim 25 jaar geleden, is hij nooit meer de oude geworden. Over deze lijdensweg en het grote verlies vertelt Lauren in gesprek met Weekend.

"Ik denk dat het verdriet bij zijn overlijden vooral zat in hoe het gegaan is en dat het zolang geduurd heeft. Daar zat het grootste verdriet, meer dan bij het doodgaan an sich. Het kwijt zijn. Ik gun het niemand", zegt Lauren in het weekblad.

Wreed

Haar vader was pas in de vijftig toen hij een hersenbloeding kreeg. Hij is meer dan 25 jaar ziek geweest, wat voor het gehele gezin een lijdensweg werd. "Ja, echt dat het aan je vreet. Dat je iets krijgt en vervolgens blijft leven, en dat je steeds maar met jezelf zit, dag in, dag uit." Het was heel wreed, ook voor zijn omgeving, vertelt Lauren. "Dat gun ik niemand, dus ik denk dat het wat dat betreft ook wel goed is dat hij overleden is."

Ze legt uit: "Stel je voor dat je nu iets krijgt en vervolgens 25 jaar in een rolstoel zit, overal last van hebt en je hoofd het niet meer doet. Dat is echt vreselijk. Dan kan je misschien beter dood zijn hoor. Vooral voor hemzelf." Volgens Lauren heeft haar vader dat ook zelf gezegd.

Ongemakken

Laurens’ vader woonde in een verzorgingstehuis. Naast een halfzijdige verlamming had hij nog andere ongemakken. "Zijn schouder klapte steeds uit de kom. En zijn hersencapaciteit was aangetast, dus hij kon minder goed denken en namen niet onthouden. Ook kreeg hij tics. Zijn hersenen deden het gewoon niet goed meer. Dat is gewoon heel treurig."

Lauren en haar moeder bleven al die jaren af en aan naar het verzorgingstehuis gaan. “Voor al die mensen in Nederland die mantelzorger zijn, respect hoor. Ik heb gezien hoe zwaar het is."

Kinderen

Lauren zelf is moeder van drie kinderen. Eind november 2022 beviel ze van haar derde kindje: Louis.

"Hij ruikt heerlijk, en ik vind ‘m sowieso de bom. Ben weer helemaal verliefd, snuffel steeds aan zijn wangetjes", schreef ze op sociale media toen ze het babynieuws bekendmaakte. Haar zoon is overigens niet vernoemd naar Louis van Gaal. "Da’s toeval."

Shownieuws is vlak na de geboorte van Louis op babybezoek geweest:

Op babybezoek bij Lauren Verster
2:45
Op babybezoek bij Lauren Verster

(headerfoto: Edwin Smulders)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.