Terug

Volg Shownieuws

Man Nikkie Plessen haalt uit na vliegtuigrel zoontje (7)

Nieuws

3 mei 2022, 16:24

De partner van Nikkie Plessen, Ruben Bontekoe, heeft gereageerd op de ophef die is ontstaan nadat zij afgelopen weekend vol trots een foto van haar zoontje Alain (7) plaatste in een privévliegtuig.

In een statement aan RTL Boulevard reageert Bontekoe op de ophef die maandag ontstond. "Ik heb zo’n 20 jaar mijn vliegbrevet en heb in die periode tegen de 1500 vluchten gemaakt zonder enig incident of zelfs enig rapport. Ik neem vliegveiligheid uitermate serieus en hou mij altijd aan alle veiligheidsregels." Ook verduidelijkt de ondernemer het volgende: "Op de betreffende vlucht was ik (hoewel dat wel had gemogen) niet de enige vlieger. Naast mij zat iemand met volledige papieren als 'Right hand seat qualified single pilot captain'. Dat betekent dat hij als enige piloot de volledige controle over het vliegtuig mag hebben vanuit de rechterstoel."

Zijn zoontje heeft volgens Bontekoe niet lang het vliegtuig 'bestuurd'. "Ik heb mijn zoontje enkel even heel kortstondig op schoot genomen voor een foto. Mijn collega had op dat moment de controle over het vliegtuig. Daarna is mijn zoontje weer achterin de cabine gaan zitten en heb ik de controle over het vliegtuig weer overgenomen."

Bontekoe sluit zijn bericht af met een sneer naar Menno Swart, die de betreffende foto onder de aandacht bracht. "Ik ga verder niet in discussie met allerlei 'pseudo-experts' op social media."

Menno

Maandag reageerde luchtvaartjournalist Menno Swart kort na Nikkie's post op Twitter als volgt: "Levensgevaarlijk". Hij vervolgt: "Ruben Bontekoe (echtgenoot Nikkie Plessen) laat zijn zoontje Alain een CitationJet CJ3 besturen. Het kan fout aflopen, zoals in 1994. Rus liet zoon sturen, die schakelde auto-piloot uit en Airbus crashte." Alles hierover is te zien in de video bovenaan deze pagina.

Ook de inspectie van Leefomgeving en Transport kreeg hoogte van het 'uitje'. Aan Shownieuws laten ze weten dat ze naar aanleiding van Menno's Tweet een onderzoek zijn gestart. In de video hieronder vertelt Swart waarom hij de foto zorgelijk vond.

Menno Swart over vliegreisje Nikkie Plessen
0:49
Menno Swart over vliegreisje Nikkie Plessen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.