Terug

Volg Shownieuws

Marco Schuitmaker reageert op kritiek Engelbewaarder-Mieke

Nieuws

15 nov 2023, 11:39

Marco Schuitmaker zette zichzelf in één klap op de kaart in de Nederlandse muziekwereld met zijn grote hit Engelbewaarder. De originele zangeres van het nummer, Mieke, moet echter nog steeds wennen aan de nieuwe versie (zie video). In de nieuwe Party reageert Marco op de kritiek van Mieke...

In 1976 bracht Mieke het nummer uit als een ballad. Toen ze de nieuwe versie van het nummer voor het eerst hoorde, dacht ze: "Wat hebben ze met mijn Engelbewaarder gedaan?" Langzamerhand begint ze het nummer echter wel 'oké' te vinden: "De mensen vinden het leuk, dus de mensen hebben gelijk."

Verloren identiteit

Gevraagd naar haar mening over de nieuwe versie zegt Mieke het volgende: "Dat zou ik persoonlijk nooit met het nummer hebben gedaan. Ik vind het nummer een beetje zijn eigen identiteit verliezen, maar ik zou onder geen enkel van die mooie, langzame liedjes een dreun zetten. Maar dat is helemaal in, dus het zal wel goed zijn dan."

Reactie Marco

Marco vindt de kritiek van Mieke een beetje uit z'n verband getrokken. "Ze is juist heel positief. Op de Buma NL Awards hebben we zelfs het nummer samen gezongen en heeft ze me uitbundig gefeliciteerd."

Ook geeft Marco zijn reactie op de opmerking van Mieke dat ze het nummer zelf niet op deze manier zou hebben veranderd: "Ja dat klopt wel. Ze zou het zelf nooit zo hebben gedaan, dat zei ze. En dat begrijp ik ook, want voor haar heeft het liedje een hele andere lading. Maar ze vindt het wel harstikke mooi voor mij."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.