Terug

Volg Shownieuws

'Mart Smeets komt niet opdagen en laat interviewster keihard zitten'

Nieuws

4 jan 2022, 16:35

Mart Smeets heeft een interviewster van de VARAgids keihard laten zitten. Ze zou Smeets namelijk over zijn rijke leven en carrière spreken op een Haarlems terras, maar de sportpresentator liet pas uren later iets van zich horen.

Mart Smeets is in de eerste week van 2022 het covermodel van de VARAgids. Maar dat gesprek is niet zonder slag of stoot tot stand gekomen: de eerste poging mislukte faliekant. Interviewster Nathalie Huigsloot sprak met Mart af op een terras, maar daar liet hij verstek gaan. “Het is 11 uur in de ochtend, maar geen Mart Smeets te bekennen op het terras van het Haarlemse café ‘NL’. Een half uur na het afgesproken tijdstip nog niet. Zijn mobiel neemt hij niet op”, schrijft ze in de tv-gids.

Pas drie uur later liet Mart telefonisch wat van zich horen. “Excuus. Ik ben ziek. Gisteren ben ik gaan slapen en ik word nu pas wakker.”

Oude man

Mart klonk behoorlijk pessimistisch. Volgens Nathalie stelde hij voor om over een week weer te bellen en dan te kijken hoe de zaken ervoor staan. “Misschien is een interview wel niet meer mogelijk?”, voegde hij er weinig hoopvol aan toe. “Want wie zit er te wachten op een oude, zieke man?’”

Een week later was er nog steeds geen witte rook. Nathalie: “Hij moet eerst allerlei onderzoeken afwachten, vertelt hij aan de telefoon. De geruststelling dat er geen haast is, mist zijn doel. ‘Nou bij mij wel,’ bromt hij, ‘opeens ben ik er niet meer, hé?’”

Uiteindelijk blijkt er volgens Nathalie ‘gelukkig niets terminaals aan de hand’ te zijn en kon het interview toch tot stand komen. “Ik hoorde dat je vaak denkt dat je doodgaat, dat je wel iets hypochondrisch hebt.” Mart antwoordt. “Oh, wat is vaak en hoe hoor jij dat? Van wie? Van wat? Dat gevoel hebben alle zielige mannen toch weleens. Dat is niet zo erg. Ik ben nog steeds bij machte om dit gesprek te voeren, dus het valt nog wel mee hoor.”

Oranjezomer

Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp maakten opnieuw furore met een talkshow afgelopen zomer. Hun programma De Oranjezomer is dagelijks op tv, maar is dit de laatste voetbalzomer met Johan Derksen? Er lijkt nog een klein kansje op verlenging... "Wij genieten van die laatste jaren", zegt Wilfred tegen Shownieuws. "De afscheidstournee van Johan Derksen is in volle gang, dus mensen kijk nog een keer, want binnenkort is hij er niet meer!"

Johan zegt zich bij zijn woord te zullen houden en na zijn lopende contract te stoppen. "Ik wil niet bij die klagende heren horen die ik op tv zie en zeggen dat ze in een zwart gat vallen en nog zoveel ideeën hebben. Jack (van Gelder, red.), Mart (Smeets, red.), Kees (Jansma, red.), weet je wel. Ik wil dat zelf bepalen." Het uitgebreidere interview is in de video bovenaan de pagina nog eens terug te zien.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.