Terug

Volg Shownieuws

Memphis Depay neemt ingrijpend besluit

Nieuws

10 sep 2024, 11:13

Memphis Depay vertrekt en gaat naar Brazilië. Hij heeft zijn handtekening gezet onder een contract bij Corinthians. Dat meldt de Braziliaanse club op de website. De 30-jarige aanvaller zat zonder club, maar ligt nu tot 31 december 2026 vast bij Corinthians.

Ronald Koeman liet maandag doorschemeren dat de voetballer, in tegenstelling tot Steven Bergwijn die naar Saudi-Arabië is vertrokken, in beeld blijft wanneer hij zijn carrière in Brazilië voortzet (zie video).

"Het ligt aan het feit of hij gaat spelen, fit is en zijn niveau haalt. Het niveau van de competitie is anders. We zien wel hoe dat loopt, ik weet het nu ook niet", zei de bondscoach, die met name in zijn eerste periode als bondscoach (2018-2020) hem vaak zag uitblinken.

Memphis was hard op weg topscorer aller tijden te worden van Oranje, maar speelde een matig EK.

Tekst gaat verder onder de video

'Memphis heeft het vertrouwen van Koeman alleen beloond met een haarband'
1:13
'Memphis heeft het vertrouwen van Koeman alleen beloond met een haarband'

Ronald Koeman nam de clubloze speler niet op in zijn selectie voor de duels uit de Nations League met Bosnië en Herzegovina (5-2) en Duitsland (dinsdagavond). Zaterdag zat Depay bij het duel met Bosnië als toeschouwer op de tribune in Eindhoven, waar hij zijn loopbaan begon bij PSV. Atlético Madrid was zijn laatste club. Daar vertrok hij afgelopen zomer transfervrij.

In Oranje staat hij op 46 doelpunten in 98 interlands. Robin van Persie is de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal met 50 treffers.

Bij Corinthians treft Depay met de Braziliaanse verdediger André Ramalho nog een speler met een verleden bij PSV.

Ronald Koeman over mogelijke nieuwe club Memphis: 'Ik weet wel iets meer!' (Vandaag Inside)
0:57
Ronald Koeman over mogelijke nieuwe club Memphis: 'Ik weet wel iets meer!' (Vandaag Inside)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.