Terug

Volg Shownieuws

Ome Willem gaat de politiek in

Nieuws

4 feb 2022, 09:55

Edwin Rutten gaat wellicht de politiek in. Het 79-jarige televisie-icoon, die vooral bekend werd als Ome Willem uit de populaire jeugdshow De Film van Ome Willem, is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen lijstduwer voor D66. Dat betekent dat Rutten verkiesbaar is en een plek in de raad kan bemachtigen.

Dat maakt lijsttrekker Robert van Asten vrijdag bekend op Den Haag FM. "Het is prachtig dat een kinderheld als Edwin Rutten, iemand die we bijna allemaal nog wel van onze kinderjaren kennen, zich op deze manier wil blijven inzetten voor de volgende generaties", aldus Van Asten.

Rutten maakte tussen 1974 en 1989 meer dan tweehonderd afleveringen van De Film van Ome Willem. Daarnaast is hij vooral bekend als jazzmuzikant. Voor Omroep MAX maakte hij jarenlang het programma Jazz op Zes.

Ook organiseerde Rutten veel concerten waarin hij vooral kinderen de liefde voor muziek wilde bijbrengen. Hij maakte zich bij een hele generatie kinderen onsterfelijk als presentator van meerdere edities van Kinderen voor Kinderen. Het bekendste lied dat hij zong in het programma was de 'evergreen' Ik ben toch zeker Sinterklaas niet.

Het gebeurt vaker dat bekende Nederlanders zich aanmelden als lijstduwer in de gemeentepolitiek. Zo lukte het showbizzexpert en musicalproducent Albert Verlinde een paar jaar geleden een VVD-zetel te bemachtigen in zijn woonplaats Vught.

Erica Meiland

Een andere BN'er die een carrière in de politiek wel ziet zitten, is Erica Meiland. De realityster gaf onlangs aan uit te willen komen voor een lokale partij in Noordwijk. In de video hieronder zie je er meer over.

Erica Meiland gaat de politiek in
3:38
Erica Meiland gaat de politiek in

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.