Terug

Volg Shownieuws

Op deze BN'ers kunnen we tijdens de verkiezingen stemmen

Op deze BN'ers kunnen we tijdens de verkiezingen stemmen

Nieuws

14 mrt 2021, 14:18

Op de kandidatenlijsten voor de Tweede Kamer staan niet alleen gevestigde namen uit de politiek. Ook bekende Nederlanders hebben zich kandidaat gesteld. Vaak als lijstduwer, maar sommigen maken grote kans om te worden verkozen. Wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

De bekendste naam op de kandidatenlijst is Lucille Werner. De oud-presentatrice van Lingo staat tiende op de lijst van het CDA.

Zwemmer Maarten van der Weijden is lijstduwer voor de VVD. Hij staat op de tachtigste en laatste plaats op de kandidatenlijst.

Radiomaker en presentator Eric Corton is lijstduwer bij GroenLinks, met de 49e plaats op de kandidatenlijst. Een andere kandidaat voor GroenLinks is Leoni Jansen, die in het verleden onder meer het Jeugdjournaal presenteerde.

De partij BIJ1 van Sylvana Simons - Sylvana was zelf natuurlijk ook al BN'er - krijgt steun van onder anderen actrice Anousha Nzumé en schrijfster Gloria Wekker.

De Partij voor de Dieren heeft Babette van Veen op de lijst staan. De actrice was onlangs nog te zien in de Shownieuws-serie Op de gevoelige plaat. Daarin vertelde ze onder andere over haar jeugd en het verlies van goede vriendin Guusje Nederhorst.

Ook op Johan Vlemmix kun je dit jaar stemmen. De oud-presentator is de oprichter en de enige kandidaaat voor De Feestpartij.

Tot slot onze Shownieuws-presentatrice Dyantha Brooks. Haar man Mick de Vlieger op de lijst van Code Oranje.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.