Terug

Volg Shownieuws

Pinkpop zwaar onder vuur, organisatie reageert

Nieuws

24 juni 2024, 17:55

De organisatie van Pinkpop vond afgelopen editie 'gewoon niet de beste editie'. Dat stelt programmeur Jarn van Strijen in het slotinterview met 3voor12. "We hadden het graag wat scherper gehad."

Daarmee doelt Van Strijen voornamelijk op de grote namen. Dit jaar waren dat Ed Sheeran, Sam Smith, Måneskin, Keane, Nothing But Thieves en Calvin Harris (zie video). "Ja, we hebben bepaald niet het makkelijkste jaar gehad qua headliners", zegt de programmeur. "Wellicht gewoon nog steeds door een corona-effect, dat mensen toch andere plannen hebben, releases net te lang uitgesteld."

Als voorbeeld noemt Van Strijen de Amerikaanse rockband Muse, die volgens hem al had ingestemd met een show. "Die was binnen", stelt de programmeur. De band besloot uiteindelijk niet te gaan touren. "Dus dat is lastig. Maar ik denk dat we alsnog in de breedte een heel mooi programma hebben neergezet."

Volgend jaar hoopt de organisatie bijvoorbeeld Harry Styles op het podium in Landgraaf te krijgen. "Daar zouden we wel voor tekenen, volgend jaar", zegt festivalmanager Niek Murray. "Die hebben we een paar jaar geleden gevraagd, maar die ging voor stadions, en dat ging heel goed", aldus Van Strijen tot slot.

Line-up

Joost Klein werd op het laatste moment aan de line-up van Pinkpop toegevoegd. Het was niet de eerste keer dat de songfestivaldeelnemer in Landgraaf te horen was. In 2022 stond Klein ook al op het festivalpodium. In de video hieronder zie je welke artiesten dit jaar op Pinkpop hebben opgetreden...

Artiesten maken zich klaar voor Pinkpop
4:07
Artiesten maken zich klaar voor Pinkpop

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.