Terug

Volg Shownieuws

Qmusic grote winnaar bij RadioFreak Awards

Qmusic grote winnaar bij RadioFreak Awards

Nieuws

8 nov 2021, 16:31

Qmusic is de grote winnaar bij de uitreiking van de RadioFreak Awards. Het radiostation heeft volgens de bezoekers van de nieuwssite over radio de beste vormgeving, beste nieuwslezer en weet zichzelf het beste te verkopen. Er waren ook prijzen voor Giel Beelen en BNR-journalist Thomas van Groningen.

Dj Domien Verschuuren nam namens Qmusic de award in ontvangst voor beste marketing. Hij vertelde dat het station plannen heeft voor een nieuwe marketingcampagne. "We zijn ooit het radiostation van de bushokjes genoemd. En we zijn inderdaad het station van de outdoor", zei hij, en dat valt volgens hem op bij de luisteraars. NPO Radio 2 en NPO Radio 4 waren ook genomineerd voor de categorie marketing.

Qmusic won ook in de categorie beste vormgeving. SLAM! en KINK waren de andere genomineerden. Eerder werd al bekend dat Anton Griep van Qmusic gekozen was tot beste nieuwslezer.

Giel Beelen

Giel Beelen kreeg de prijs voor het beste nachtprogramma. "Ik vind het toch een mooie eer", zei hij. Inmiddels zit Giel niet meer in de nacht op Radio 2. Wildgroei (NPO Radio 2) en Nachtzuster (NPO Radio 1) waren ook genomineerd.

De award voor beste verslaggever was voor Thomas van Groningen van BNR. De politiek verslaggever verruilt BNR voor het tv-programma Op1, maar zegt dat hij de radio toch trouw blijft. Arman Avsaroglu (NOS) en Sebastiaan Timmerman (NOS) waren de andere genomineerden. Chris Bergström van Radio 538 werd uitgeroepen tot beste sidekick.

Er werden dit jaar ruim 18.000 stemmen uitgebracht op de site van RadioFreak. De programmaleiders en zendermanagers van de landelijke radiostations mochten per categorie één persoon of radiostation nomineren. Voorwaarde was dat ze geen mensen van hun eigen radiozender mochten nomineren. Daarna konden de bezoekers van RadioFreak.nl stemmen op de genomineerde personen en zenders.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.