Terug

Volg Shownieuws

Rapper DaBaby van line-up festival gehaald na homofobe uitspraken

Rapper DaBaby van line-up festival gehaald na homofobe uitspraken

Nieuws

1 aug 2021, 18:26

Het Amerikaanse festival Lollapalooza heeft DaBaby van de line-up gehaald vanwege de homofobe uitspraken die de rapper vorige week deed tijdens een show in Miami. De organisatie keurt zijn woorden af en vindt het niet langer gepast om hem een podium te geven.

"Lollapalooza staat voor diversiteit, inclusiviteit, respect en liefde", zo laat de festivalorganisatie weten. "Met dat in ons achterhoofd hebben we besloten dat DaBaby niet langer zal optreden."

Het besluit is opvallend want DaBaby was een van de afsluiters van de zondagavond. Zijn plek wordt overgenomen door rapper Young Thug, die eigenlijk zondag aan het einde van de middag zou optreden.

Excuses

DaBaby vroeg vorige week tijdens een optreden op een festival in Miami alle aanwezigen om het lichtje van hun mobiele telefoon aan te doen behalve homo's "die seks hebben in parkeergarages" of degenen die seropositief zijn. Ook beweerde hij dat mensen met hiv "binnen twee of drie weken sterven". Later bood hij gedeeltelijk zijn excuses aan via een tweet.

Meerdere beroemdheden lieten afgelopen week al weten geschokt te zijn door de uitspraken van DaBaby. Onder anderen Dua Lipa en Madonna keurden zijn uitspraken af.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.