Terug

Volg Shownieuws

Richard Groenendijk geen trek in Ranking The Stars zonder Paul

Richard Groenendijk geen trek in Ranking The Stars zonder Paul

Nieuws

26 apr 2021, 08:56

Slecht nieuws voor Paul de Leeuw en zijn fans. Nu de presentator weg is bij RTL gaat hij geen Ranking the Stars meer presenteren. Een flinke domper voor Paul én voor goede vriend Richard Groenendijk. Aan Shownieuws vertelt de komiek dat hij niet van plan is om mee te doen aan het programma, als Paul het niet meer mag presenteren...

"Ranking the Stars is echt een enorm leuk programma om te doen, maar ik mag het helaas niet meer maken omdat het bij RTL 5 blijft", vertelde Paul dit weekend in Hoge Bomen (zie video bovenaan dit artikel). "Ik ben bij RTL weggegaan en dan zeggen ze: het programma is van RTL. Maar ik doe het al zó lang, en ik vind het ook echt heel leuk om te doen. Nu gaan ze kijken of ze het bij RTL 5 met iemand anders gaan maken." Volgens RTL mag Paul het wél blijven presenteren, maar daar heeft hij - volgens de zender - zelf niet zoveel zin in.

Het zit in zijn DNA

Mocht Paul inderdaad het programma verlaten, zal Richard Groenendijk ook niet meer te zien zijn. "We zijn goede vrienden dus ik zou sowieso nóóit daar weer gaan zitten bij een andere presentator. Dat doe je als vriend al sowieso niet", laat hij aan Shownieuws weten. "Daarnaast ben écht ik van mening dat niemand anders dan Paul dit programma in Nederland kan doen. Hij is Ranking the Stars. Het zit inmiddels in zijn DNA."

Richard hoopt stiekem dat Paul op de één of andere manier toch nog bij het programma kan blijven. "Ik weet dat de rechten bij RTL liggen, maar wat zou het toch ontzettend aardig zijn als het geregeld zou kunnen worden dat hij het blijft doen. Waar dan ook. Dat heeft 'ie na al die jaren wel verdiend vind ik."

Vrijheid

Paul vertelde in december in Beau blij te zijn dat hij de keuze heeft gemaakt om zijn contract bij RTL niet te verlengen. De presentator, die in 2018 overstapte van BNNVARA, geniet ervan dat hij nu de vrijheid heeft om na te denken over wat voor programma's hij wil gaan maken. "Ik vond mijn programma's wel leuk maar ze werkten niet, er waren toch niet voldoende kijkers. Ik kreeg veel kansen bij RTL, maar ook veel kansen niet omdat door corona andere keuzes werden gemaakt door de directie. En terecht." De vrijheid lonkte voor Paul. "In de zomer dacht ik: ik wil meer vrijheid voelen om te zoeken naar wat de volgende stap zou kunnen zijn."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.