Terug

Volg Shownieuws

Rick Engelkes neemt afstand van 'speculaties' over coronasteun

Nieuws

15 juli 2022, 13:42

Rick Engelkes neemt namens zijn bedrijf Waterfront Entertainment "nadrukkelijk afstand van mediaspeculaties over vermeend onrechtmatig handelen in het huidige subsidietraject en acht elke twijfel hieromtrent volkomen uit de lucht gegrepen". Dat heeft het bedrijf ook laten weten aan Shownieuws.

Een week geleden berichtte het Noordhollands Dagblad dat Engelkes 4,3 miljoen euro coronasteun voor de musical Willem van Oranje had gekregen, maar dat de musical er nooit is gekomen. Volgens de krant is niet duidelijk wat er wel met het geld is gebeurd.

Volgens Engelkes wordt toegewerkt naar een première van Willem van Oranje in het najaar van 2023. "Wij zijn erg blij met de voorwaardelijke toekenning van de subsidie. Voor de definitieve toekenning moeten wij vanzelfsprekend, zoals gebruikelijk, voldoen aan alle eisen, waaronder het binnen drie maanden na ontvangst van de beschikking afleveren van een rapport van bevindingen, opgesteld door een accountant. Dit proces is in volle gang." De tijdlijn van de productie en informatie over de aangevraagde subsidie worden binnenkort openbaar gemaakt op de website van Willem van Oranje.

Het Fonds Podiumkunsten, dat de subsidies regelt, stelt dat de voorlopige toekenning "volgens de gestelde procedure is verlopen". Het definitieve oordeel volgt echter pas na de verantwoording door Waterfront. "Wij beoordelen op grond van voorwaarden en criteria die we vooraf hebben opgesteld en we gaan in die fase uit van de aangeleverde informatie. We kunnen daarop wel verduidelijkende vragen stellen", stelt de organisatie. "Waterfront heeft snel en uitgebreid de gevraagde informatie aangeleverd. Uit de beschikbare informatie was duidelijk dat de kaartverkoop nog niet was begonnen. Op grond van de aangeleverde informatie is besloten om tot uitbetaling over te gaan."

Coronalockdowns

De voorstelling is nooit gespeeld of gerepeteerd en ook het theater dat zou worden gebouwd, kwam er niet. Na het bericht van het Noordhollands Dagblad liet Engelkes weten dat de musical binnenkort in productie wordt genomen. De voorstelling zou in eerste instantie in 2021 in première gaan, maar werd vanwege de coronalockdowns meerdere malen uitgesteld. Het was de bedoeling om in Delft een speciaal theater te bouwen met 1350 stoelen en de modernste technieken, die bezoekers meevoeren naar een unieke periode uit onze geschiedenis. Daar staan "diverse palen" voor in de grond, laat een woordvoerster van de gemeente weten, maar de producenten zijn in afwachting van een omgevingsvergunning die bij de gemeente ligt. Namen van acteurs zijn nog niet bekendgemaakt.

Albert reageert op coronasteun Rick Engelkes
1:05
Albert reageert op coronasteun Rick Engelkes

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.