Terug

Volg Shownieuws

Rijk Hofman wilde tijdens depressie niet meer leven

Nieuws

12 mei 2023, 18:16

Rijk Hofman (26) vertelt in Open Kaart met Robbert Rodenburg (25) opnieuw openhartig over een donkere periode uit zijn leven. Hij praat onder andere over de zware depressie die hij heeft gehad, hij had op dat moment suïcidale gedachtes. Meer hierover bekijk je in de video. Let op: de inhoud van het gesprek kan heftig zijn voor mensen die te maken hebben met depressie en zelfmoord.

Praten over zelfmoordgedachten kan 24/7 via 113 of 0800-0113 en de chat op 113.nl

Na de vraag van Robbert hoe heftig de depressie is geweest, antwoordt Rijk het volgende. "Zo heftig als een depressie kan zijn in een depressie. Zelfmoord", geeft hij aan. "Ik heb nog steeds weleens donkere gedachtes, dat hoort bij het leven." Wel geeft hij aan dat hij goed heeft geleerd zijn gedachtestroom onder controle te krijgen en het niet zo ver te laten komen. Toen Rijk rond de 18 jaar was, begon de depressie en deze heeft ongeveer twee jaar geduurd.

Rijk is blij dat hij eruit is gekomen. "In je hersenen komt dan geen vorm van geluk meer. Dan denk je: ja, waarom zou ik nu nog doorleven?" Hij is niet bang dat de depressie terugkomt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.