Terug

Volg Shownieuws

Ronald Koeman haalt in Hoge Bomen uit naar voorzitter Barcelona

Nieuws

13 mrt 2022, 08:16

Ronald Koeman heeft in het tv-programma Hoge Bomen fel uitgehaald naar voorzitter Joan Laporta van Barcelona. De manier waarop hij Koeman zijn ontslag gaf steekt de voetbaltrainer, zo vertelde hij aan presentator Jeroen van der Boom.

Koeman zei dat hij na een uitwedstrijd in het vliegtuig bij Laporta werd geroepen. "We gaan stoppen", kreeg hij toen naar eigen zeggen te horen. "Je voelt aan mensen dat er wat is", zei Koeman, die meteen zijn vrouw Bettina had geappt om te zeggen dat hij dacht dat hij ontslag zou krijgen. Wat hem stoorde was dat hij voor de ogen van de spelers en anderen "op het matje werd geroepen". "Als je dan altijd roept van Koeman is een legende voor Barcelona, bewijs dat dan ook."

Koeman ging ook in op een incident na de verloren wedstrijd tegen Real Madrid. Boze supporters wilden hun gram halen op Koeman. Ze bestormden zijn auto, tot grote schrik van vooral Bettina. Die zei in het SBS6-programma dat ze ervan overtuigd is dat mensen binnen Barcelona achter het incident zaten. Vooral ook omdat Koeman bij het verlaten van het stadion de verkeerde kant werd uitgestuurd door een van de parkeerwachters.

Nederlandse jongens

Koeman zelf vertelde dat hij niet de enige was die met de boze fans te maken had. "Memphis reed voor ons", zei hij. Ook speler Piqué werd belaagd door de supporters, die door Koeman mafkezen werden genoemd. "Alleen wat komt in de media: dat van mij, en niet van Memphis of Piqué of anderen."

"Ik kijk wel wedstrijden van Barcelona", zei Koeman, die het nog steeds erg naar zijn zin heeft in de Catalaanse stad. "Dan kijk ik wat er is veranderd en welke spelers er zijn bijgekomen." Koeman zei ook dat hij speciaal op "de Nederlandse jongens" let. "Of ze het goed doen", liet hij weten. "Want die heb je straks nodig", anticipeerde Van der Boom op berichten dat Koeman open zou staan om weer bondscoach van Oranje te worden, maar de trainer liet zich niet verleiden tot uitspraken daarover. Bij Barcelona spelen Memphis, Luuk de Jong en Frenkie de Jong.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.