Terug

Volg Shownieuws

Ruud de Wild ontroert Lago di Beau-kijker

Nieuws

17 jan 2022, 08:57

In het programma Lago di Beau ontvangt Beau van Erven Dorens ditmaal Ruud de Wild en Claudia de Breij. En vooral eerstgenoemde weet te ontroeren.

Beau begint een gesprek over vroeger en vraagt aan de DJ hoe hij in zijn jeugd aan de ontbijttafel zat. Daarop antwoordt hij: "Niet." Beau reageert dat hij merkt dat Ruud niet graag over vroeg praat. En daar blijkt hij gelijk in te hebben. Het begon met wantrouwen richting het geloof van zijn ouders. Die geloofden in het einde der tijden en dat dit nabij was. "Ik ging op een gegeven moment ergens logeren en ben niet meer naar huis gegaan", vertelt Ruud. "Het was daar fijner, veiliger, liefdevoller". Op Twitter waren mensen te spreken over de combinatie Ruud en Claudia.

Psychiater

Ruud is uiteindelijk in therapie gegaan omdat hij vastliep, vooral na de moord van Fortuyn. "Moet je je voorstellen. Ik was bang voor het einde der tijden in 2000. Het jaar daarna werd Pim Fortuyn vermoord en kwam 9/11. Toen kwam de geest uit de fles en ben ik naar een psychiater gegaan", aldus de radio dj. "En zij zei iets prachtigs: als je het omarmt, kun je het uit liefde loslaten. En dat was zo leerzaam. Ik kan dus gewoon de mooie dingen uit mijn jeugd meenemen."

"Ik kom uit een geloofsgemeenschap, een sekte ook wel", vertelt Ruud. "Dat heb ik weggestopt. Maar wanneer je een trauma krijgt en je gaat er wat aan doen, dan komt alles mee." Op de vraag of het gelukt is om alles te verwerken antwoord de radiomaker bevestigend: "Ik ben een opgeruimder mens geworden".

Paniek

Ook over zijn ziekte is Ruud openhartig. Gedurende de opnames van het programma was hij net voor de zesde keer geopereerd. "Toen Olcay niet meer stoer deed, toen werd ik wel bang. Zij was altijd de stoere, koele van ons twee. En toen raakt ik echt in paniek. Toen dacht ik kut, dit gaat helemaal niet goed", vertelt Ruud. "Na de eerste ingreep kreeg ik complicaties en toen heb ik heel lang in het ziekenhuis gelegen." De dj realiseert zich dat het ook een beproeving was voor zijn relatie: "Het was een hele heftige tijd, maar ze verraste me met wie ze echt is. En dat vond ik heel mooi".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.