Terug

Volg Shownieuws

Ruud de Wild woest na 'walgelijk' filmpje

Nieuws

8 juli 2024, 18:40

Het leven lacht Ruud de Wild weer toe nu de radio-dj opnieuw gelukkig is in de liefde, maar van het controversiële PowNews-filmpje rondom het concert van Taylor Swift (zie video) afgelopen weekend werd hij absoluut níét vrolijk.

Op NPO Radio 2 neemt Ruud afstand van de video. "Omroep PowNed, waar wij voor werken, ligt een beetje onder vuur." Sidekick Vivienne van den Assem vult aan: "Er stond ook een kop boven het artikel die ook niet heel erg fijn was.." Ruud vond dat 'een beetje smakeloos'.

Aan Ruud wordt dan gevraagd 'of hij daar afstand van gaat nemen?' "Natuurlijk geen afstand van, want dat deed hij namelijk ook niet, maar later wel. Haha. Nee, natuurlijk niet… Ik neem er enórm… Nee, ik vind het echt walgelijk. Ik vond PowNed wel lekker bezig, maar ik vind dit echt f*cking walgelijk. Ik vind dit echt zó stom."

Angela de Jong

Eerder haalde Angela de Jong in haar column voor het Algemeen Dagblad ook al hard uit. "Tongzoenen met een volslagen vreemde? Je blote borsten laten zien? Hilarisch toch als die domme meiden daarin trappen. En als beloning zetten hij en PowNed ze online weg als ‘sletjes’.. Goh. Ik was er gewoon even stil van. Vrouwen en meisjes ‘sletjes’ noemen. Je moet het maar durven als publieke omroep die elk jaar een bak belastinggeld incasseert."

"Ik wist al dat sommige tv-makers gewetenloos zijn en weinig respect in hun donder hebben”, zegt ze. “Maar weet u wat nóg triester is? De laconieke reactie van Powned-directeur Dominique Weesie op de klachten over het filmpje. Let wel: deze Dominique is zelf vader van een dochter. Benieuwd hoe hij reageert als zij als slet wordt weggezet, nadat ze in de val is getrapt van een lul van een tv-maker."

Tóch offline

Later haalde PowNews de video alsnog offline. Tegen Shownieuws zei PowNed-omroepbaas Dominique Weesie: "PowNews wordt gemaakt door en voor jongeren en opereert al bijna 15 jaar op het scherpst van de snede. Aan de rand van de afgrond groeien nu eenmaal de mooiste bloemen. Maar soms donder je wel eens over het randje. Zo ook met het filmpje over de Taylor Swift fans. En dan moet je hand in eigen boezem steken. Daarom hebben we na intern overleg besloten dit item offline te halen."

Gelukkig was het optreden van Taylor Swift zelf wél een groot succes, in een uitzinnig Amsterdam:

Taylor Swift treed op in Johan Cruijf ArenA
4:58
Taylor Swift treed op in Johan Cruijf ArenA

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.