Terug

Volg Shownieuws

Slimste mens-deelnemer Henk Schiffmacher heeft bewust verloren

Nieuws

31 juli 2023, 14:20

Henk Schiffmacher (71) doet maandag als oudste kandidaat ooit mee aan het nieuwe seizoen van De slimste mens, waar momenteel nogal veel om te doen is (zie de video). De tatoeëerder is al bekend met de quiz, want hij heeft eerder meegedaan aan de Vlaamse versie. Aan het AD biecht hij nu op dat hij daar bewust koos om te verliezen...

"Ik heb zelfs een keer meegedaan in België. Toen ik steeds verder kwam in het spel, heb ik net gedaan of ik niks van pesto wist. Ik wilde naar huis", vertelt hij aan de krant.

Of Henk deze keer ver komt, mag hij natuurlijk niet verklappen. Maar hij vond de ervaring erg leuk, zo laat hij weten aan het ANP. "Philip is een instituut en Maarten ook. Maarten heeft ook het patent op zeurderige oude man zijn. En ik hou wel van dat gemopper. Ik ben een enorme fan van die man."

De tatoeëerder gaat maandagavond op NPO 1 ook wel even kijken naar zichzelf en zijn medekandidaten oud-zwemster Ranomi Kromowidjojo en tv-journalist Tom Kleijn. "Ik ben wel benieuwd hoe het is geworden. Ik kijk niet graag naar mezelf op tv, maar dit vind ik dan wel weer leuk. Het is toch een fenomeen, dit programma."

Martin Rombouts

Schrijver Martin Rombouts won het afgelopen seizoen van De slimste mens. Hij versloeg in de finale van de kennisquiz actrice Anniek Pheifer en bioloog Mátyás Bittenbinder.

Shownieuws-tafel over kritiek Angela de Jong op kennisniveau De slimste mens
3:27
Shownieuws-tafel over kritiek Angela de Jong op kennisniveau De slimste mens

(foto header: KRO-NCRV)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.