Terug

Volg Shownieuws

Songfestivalwinnaar 2021 Måneskin heeft nieuwe single

Nieuws

13 mei 2022, 17:47

De Italiaanse rockband Måneskin heeft op vrijdag een nieuw nummer nummer uitgebracht: Supermodel.

Het nummer is vanaf nu op spotify te beluisteren. De band zal het nummer voor het eerste live ten gehore brengen op Eurovisie Songfestival in Turijn tijdens de finale, te zien op 14 mei 2022 om 21:00 uur op NPO1.

De band liet zaterdag voor de camera van Shownieuws weten waar hun nieuwe nummer over gaat. De beelden zijn te zien in de video boven dit artikel.

Winnaar Eurovisie Songfestival 2021

Vorig jaar won Måneskin het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. De band werd direct daarna wereldwijd zeer succesvol. Met name hun hits Zitti e buoni en Beggin' zorgden voor een grote internationale populariteit. Vorig jaar brachten ze de single Mammamia uit.

Concerten in Nederland

De band staat op Pinkpop, dat 17 juni van start gaat, en komt volgend jaar weer naar Nederland. De groep geeft op 27 februari een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam.

In opspraak

De band kwam in 2021 korte tijd in opspraak omdat sommige wereldwijde kijkers van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam de indruk hadden dat zanger Damiano David een lijntje coke leek op te snuiven.

Achteraf bleek dit echter niet juist te zijn, naar eigen zeggen verzamelde de zanger enkel de resten van een gebroken glas van de grond. De reactie van de band destijds bekijk je in de video hieronder.

Zanger songfestivalwinnaar Måneskin reageert op 'snuifgate'
0:25
Zanger songfestivalwinnaar Måneskin reageert op 'snuifgate'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.