Terug

Volg Shownieuws

Sonja Bakker reageert op ophef: 'Het is gewoon plagiaat'

Nieuws

31 aug 2021, 18:26

Sonja Bakker spreekt zich voor het eerst uit na het plagiaatschandaal. Eenmalig doet de dieetgoeroe haar verhaal aan Privé.

Na beschuldigingen van diverse foodbloggers werd het account van Sonja Bakker, met ruim 77.000 volgers, van Instagram verwijderd. Vandaag, ongeveer een week nadat het nieuws naar buiten kwam, reageert Sonja op de ophef. Vorige week vertelde ze Patty Brard nog in Shownieuws dat het een storm was in een glas water. Nu lijkt dat toch anders te liggen.

Rechtenvrij

"We werken in een team met dertig mensen. Tijdens de coronaperiode is het allemaal te makkelijk gegaan. Ik heb er niet goed bovenop gezeten – wat ik normaal dus wel doe", vertelt ze. "Nu verliep alles via zoom. Een medewerker van mij haalde uit het buitenland foto’s van het internet, waarvan ik dacht dat deze rechtenvrij waren. Dat was dus niet het geval. Ze zijn één op één gekopieerd. En dat mag natuurlijk niet."

Doodsbedreigingen

"Het is gewoon plagiaat", bevestigt Sonja. "Er zal een schikking komen." De dieetgoeroe wil het dan ook het liefst met iedereen goed oplossen. Ze vertelt dat de situatie zowel gevolgen heeft voor het merk Sonja Bakker als voor haar privésituatie. "Via mijn e-mail ben ik met de dood bedreigd." aldus Sonja. "Op straat schelden mensen mij uit dat ik een ’oplichter ben’ en in de gevangenis hoor. Ondanks de fouten die ik op mijn Instagram heb gemaakt, ben ik geen oplichter."

In bovenstaande video zie je alles over de beschuldigingen aan het adres van Sonja Bakker.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol entertainmentnieuws, juicy verhalen en exclusieve beelden.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.